Pagina 40 41 000 BorderMaker

Museum De Turfschuur start onder de titel ‘Kolhorn Toen en Nu’ vanaf 1 februari 2021 een bijzonder fotoproject. Het museum verzamelde foto’s van de mooiste plekjes in Kolhorn voor 1950. Deelnemers aan het project gaan diezelfde plekjes opnieuw met de camera vastleggen. De resultaten worden vastgelegd in een mooi fotoboekje en gepresenteerd op exposities in het museum en in de Laurenskerk.

KH toennu logo 300dpi5352

Op 1 februari 2021 publiceert het museum op de Facebookpagina Kolhorn Toen en Nu de eerste serie van 4 foto’s. Iedereen die mee wil doen heeft twee weken de tijd om de getoonde plekjes opnieuw te fotograferen en die foto’s aan het museum te mailen.

Oude Streek ca. 100 jaar geleden 002

Een deskundige jury bepaalt welke ingezonden foto’s gebruikt gaan worden. Om de uitdaging nog wat groter te maken, wordt de inzenders gevraagd hun foto van nu zo veel mogelijk te laten lijken op de foto van toen. Denk aan camerastandpunt, beeldvulling. Of het ensceneren van net zo’n groepje mensen als op de foto van toen.

Iedereen die meer wil weten of zich aan wil melden kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uitgebreidere informatie is ook te vinden op de Facebookpagina @Turfschuur en op de website www.stichtingmuseumkolhorn.nl.

Dit project is financieel mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.