IMG 8425 BorderMaker

Op woensdag 15 november wordt er een kolfclinic gehouden voor belangstellenden.

Reeds 12 mannen hebben zich aangemeld maar er is plaats voor meer heren om zich de fijne kneepjes van de Kolfsport te laten bijbrengen door een deskundig team. U bent van harte welkom om 20.00 uur in de Prins Maurits. De koffie staat klaar.

Overig Kolfnieuws:

De zestallen zijn weer begonnen met de voorrondes op weg naar de finale. Op vrijdag traden Piet Heneweer, Ton Vlaar, Simon Entius, Gerard van Stenis, Jan Goet en Gerard Groot aan in de Schelvis Zuid Scharwoude om het op te nemen tegen Gezellig Samenzijn en Aan is Winst uit Venhuizen. Piet behaalde in 2 x 5 slagen 7 wedstrijdpunten, Ton sloeg er 8 bij elkaar, Simon nam er 5 voor zijn rekening.

Gerard van Stenis scoorde er 4, Jan Goet 6 en Gerard Groot 4. Dat betekende dat Nieuwe Niedorp bijna de helft van de totaal 72 punten had veroverd en daardoor de tegenstanders kansloos liet. Zuid Scharwoude had er 27 en Venhuizen 11. Voor de volgende ronde heeft Niedorp een uitstekende uitgangspositie want de behaalde punten gaan mee naar de volgende partij. Aan het begin van het seizoen 2017/2018 is het misschien nuttig om een overzicht te geven van de verschillende wedstrijdvormen die de Kolfsport zo aantrekkelijk en afwisselend maken, en…… Je komt er de deur nog eens mee uit!

-30-slagen; om de klasse van de kolver te bepalen

-Zes-tallen; waarbij 6 kolvers het opnemen tegen 2 andere zestallen. Dit wordt gespeeld met voorrondes , halve finales en een finale op een neutrale baan.

-Het Nederlands kampioenschap. -Diverse regionale kampioenschappen -Sajetdag; Een wedstrijd speciaal voor spelers met sajetballen.

-Korpsen; waarbij een team van 3 man het opneemt tegen andere teams.

-Klokkolven; vanuit diverse posities rond de 1e paal punten slaan.

-Onderlinge wedstrijden per club.

Kortom, als na de zomerstop het seizoen weer begint heeft de gemiddelde kolver z’n handen vol aan het programma. Dat maakt het kolven tot een levendige bezigheid.

Dus: “Een sport van toen voor mensen van nu”.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kolfnieuws 85 wk 45 2017