IMG 8425 BorderMaker

Wat is het toch lekker als in oktober de kolfsport zich weer, zoals elk jaar, ontpopt tot een actieve wedstrijdsport en je, buiten je clubavonden om, je naar hartenlust uit kunt leven in de vele wedstrijdvormen die deze sport kent. Na een succesvolle opening van het seizoen in Friesland, is deze keer centrum de Post in Midwoud het episch centrum, door het organiseren van de Klasse kampioenschappen. 5 Wedstrijden in 1 wedstrijd omdat iedereen in zijn klasse Nederlands kampioen kan worden.

Op het moment dat u dit leest zijn de voorrondes in volle gang die moeten leiden naar een spannende finaledag op 28 oktober. Aan deze wedstrijd zijn wat vingeroefeningen vooraf gegaan om het wedstrijdgevoel te krijgen en het gevecht met de materie (dat is het dus ook vaak) aan te gaan. Gelukkig is er op de clubavonden voldoende gelegenheid om te trainen, waarvan 2 x per maand een heuse onderlinge wedstrijdvorm. Het klokkolven ofwel het rondje om de paal vond plaats op 5 oktober.

Met een redelijke bezetting van 18 deelnemers wisten de volgenden de top 5 te bereiken: 1 Gerard van Stenis met 96 op de voet gevolgd door Gerard Groot met 95. Hans vd Grift van WWB liet zich niet onbetuigd met 91. Simon Entius en Sjaak Groot leverden een hard gevecht om de 4e plek en eindigden ex equo met 90. De 5e plaats was eveneens ex equo voor De Niedorper Pieten, Stammes en Heneweer. In aanloop naar de onderlinge wedstrijd op 19 oktober ging Nieuwe Niedorp op vrijdag de 13e naar Concordia voor de opening van de seizoensreeks 30 slagen.

Met een uitschieter van 329 voor Gerard Groot, die toch kennelijk van plan is z’n verloren super klassering terug te winnen, sloeg vrijwel iedereen rond het gewenste gemiddelde zodat vol vertrouwen kan worden uitgekeken naar de volgende sessie op 6 november in Berkhout. De onderlinge wedstrijd vond plaats op donderdag de 19e oktober. Hierbij is het “loterij”systeem (weet u het nog? Wie sloeg de meeste 7ens, of 8en, of 3en of weetikveel….?) ter ziele.

In deze wedstrijd geldt de normale bijtelling per klasse zodat het evengoed gelijke monniken gelijke kappen is. Dat betekende dus dat er per groep weer biefstukken uitgereikt werden aan de spelers die daarvoor voldoende punten hadden geslagen. Met een deelname van 20 kolvers was er sprake van een goed bezette wedstrijd.

Van de eerder genoemde klasse kampioenschappen volgt uiteraard een verslag in een later stadium.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kolfnieuws 84 wk 43 2017