IMG 8425 BorderMaker

De Langste Dag………. Waar bij onze verwante sport, de KLM Open Golf, de weergoden onbarmhartig het resultaat beïnvloedden, werden de Kolvers uit Noord Holland vanaf de 1e voorronde dag, met windkracht 9 over de Afsluitdijk geblazen richting Oppenhuizen, waar het jaarlijkse Friesche Open Kolf Kolfkampioenschap zich afspeelde.

Waar de krant meldde dat de KLM Open een editie was om snel te vergeten, door het slechte weer en een aantal min of meer onsportieve afmeldingen, blonk “ons” Kampioenschap uit in prestaties en sportieve loyaliteit. Immers, de baan in Oppenhuizen is de enige overgebleven Kolfbaan in Friesland en eigenaar Jan Hendrik Jager het enige lid. Hij is echter zo gegrepen door de Kolfsport, (en terecht!), dat hij het een feest vindt om jaarlijks dit Kampioenschap te organiseren. De term; sportieve loyaliteit, is ingegeven door het feit dat heel kolvend Nrd Holland zich meldde en, ijs en weder dienende, maar liefst 124 deelnemers op de been bracht om dit initiatief te belonen. Hulde! Voor OverdeHelft/SOS traden Gerard Groot, Sjaak Groot en Bert Klanke aan in het strijdperk op woensdag 13/9 voor de 1e voorrondes.

Wat een lange middag beloofde te worden werd bekort door een aantal afmeldingen die ingegeven werden door het slechte weer. Windkracht 9 op de Afsluitdijk, maar met dat in de rug werden we er eerder naar toe geduwd dan tegengehouden. Gelukkig maar want Bert speelde de sterren van de hemel met een totaal van 105 (98 geslagen, 7 toegift), gevolgd door Sjaak met een buitengewoon fraaie 102. Gerard bleef achter door (misschien) een verkeerde materiaalkeuze en kwam niet in aanmerking voor de finale op zaterdag. Naarmate de voorrondes vorderden werd alras duidelijk dat die finaledag druk zou worden bezet. Alle heren vanaf 100 punten mochten daarvoor terugkomen en er werd veel 100 geslagen. Bij de dames was dat vanaf 80.

Dit leidde tot maar liefst 48 finalisten! 33 Heren en 15 dames. Zaterdag 15/9 werd om 13.30 begonnen met de 1e finale rondes. Wijkcentrum It Harspit zat mudvol wat aan de stemming heel veel bijdroeg. Een waar Kolffeest! Uiteindelijk was Sjaak aan de beurt om 15.45 en Bert om 16.40. Het lange wachten werd niet omgezet in een plaats bij de top 3 maar was alleszins verdienstelijk. Sjaak sloeg er 35 bij en kwam totaal op 137, Bert sloeg er eveneens 35 en kwam totaal op 140. Van WWB waren er 3 deelnemers; Ab Strooker eindigend op 151, Fred Cras met een mooie 146 en Anneke Rentenaar met 115. Alle uitslagen staan op de website www.kolfbond.nl. Het is aanbevolen daar te kijken omdat dan ook goed te zien is hoe het wedstrijdverloop is geweest.

Dit stukkie is als het ware “Studio Kolfsport” maar de hele wedstrijd is daar te zien. Al met al een perfecte opening van het Seizoen 2017/2018. Vele wedstrijden komen nog en daar volgt uiteraard verslag van.

Met de groeten van……

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kolfnieuws 82 wk 38 2017