20170820 212938aa BorderMaker

Voor de 6e keer werd het Westfriesch Open georganiseerd op Golfbaan Regthuys in Winkel.

Mede door de hoofdsponsoren Momentum Capital en Schildersbedrijf Aad Zijp konden de inschrijfkosten gelijk blijven aan die van de voorafgaande jaren! Het maximum aantal deelnemers deed mee: 120. Er werd gespeeld in drie categorieen. De handicappers 23,1 - 30 speelden een 18 holes stableford wedstrijd. Eerste werd Peter van Eekeren met 34 punten, gevolgd door Christian Gyasi met 33 en Marius Brouwer met 32 punten.

Sponsor Dinner Events uit Burgerbrug verzorgde de vierde plaatsen, zodat de nummer vier Conny van Dop met 32 punten een dinerbon ontving.

De nummers vijf en zes hadden ook 32 punten en ontvingen beiden een sleeve ballen van de sponsor Jumbo. Vijf spelers sloegen een birdie en ontvingen een zilveren vogeltje. De longest werd geslagen door Anja Munsterman en Noah Eelman, de neary door Connie van Dop.

De categorie hcp. 15,1 – 23 speelde een 18 holes strokeplay wedstrijd met 50% hcp-verrekening. Suzanne Langelaar werd eerste met een netto uitslag van 76. Gevolgd door Barney Boekhoff met netto 78 en Koos van Dijk met netto 79. Ook hier een vierde plaats voor Karel Pauw met netto 79, dus een dinerbon. Hier zeven birdies. De categorie hcp –9 – 15 speelde een 18 holes strokeplay wedstrijd zonder hcp-verrekening. Nick Huijmans met 68 slagen (3 onder par) won voor de tweede keer de wisselbeker.

Een gedeelde tweede plaats voor Tessa Eichholtz en Christian Rens met 75 slagen. De vierde plaats, een dinerbon voor Martin Zwemmer met 76 slagen. Hier totaal 34 birdies. De longest bij de strokeplay spelers werd geslagen door Ron van der Geer en Tessa Eichholtz. De neary door Pauline Gallenkamp en Nick Huymans. De spelers die de longests en de nearies sloegen, ontvingen allen een leuk kado van sponsor Nedjes Slimme Vervoersdiensten.

De eerste plaatsen in de drie categorieen ontvingen van Wilson Staff een putter. De tweede en derde plaatsen ballen en handschoenen van Wilson Staff. Ad random werden nog prijzen verdeeld, die beschikbaar gesteld waren door Huisin in Hoorn, Solo Damesmode uit Schagen en Fotostudio Vlaar. Ook Joop Boek de fotograaf voor het Noord Holland Dagblad stelde zijn fotoboeken als prijs beschikbaar.

Een schitterende golfdag zonder de buien die de omringende gemeenten teisterden, die werd afgesloten met een satébuffet en muziek van DJ Peter van Vulpen

Foto: Anneke Wiering