IMG 0219 BorderMaker

De voorbereidingen voor de Paaspolderloop in Nieuwe Niedorp zijn alweer in volle gang.

Het evenement staat op de agenda voor maandag 17 april.

Het wordt een bijzondere aflevering, want door de werkzaamheden aan de Westerbrug steken de hardlopers dit jaar niet het kanaal over. Met een creatieve aanpassing van het parcours, is er evengoed een mooie ronde van 5 kilometer mogelijk. Die de liefhebbers van de langste afstand, de 10 kilometer, twee keer lopen. Ook nu is de verdeling verharde ondergrond en door het land lopen half om half.

De aanpassing van het parcours maakt het voor deelnemers aan de wandeltocht juist mogelijk om een deel van de normale hardlooproute te lopen. Hun tocht voert via De Leierpolder en de brug in de Oosterweg. Onderweg is er een pleisterplek voor koffie.

Traditiegetrouw begint het programma er op Tweede Paasdag met de run achter de Paashaas voor de allerkleinsten . De andere afstanden zijn de 2, de 5 en 10 kilometer.

De Paashaasloop over 250 meter start om 10.00 uur. Een kwartier later is de start van de 2 kilometer. De 5-kilometerlopers worden om 10.45 uur weggeschoten, die van de 10 km om 11.30 uur. Wandelaars kunnen direct na inschrijving al vanaf 9.15 uur op pad. Bij terugkeer kunnen ze dan mooi nog een kijkje nemen bij de hardlopers.

Inschrijven voor de diverse afstanden is al mogelijk op de website: www.paaspolderloop.nl.

Het organisatiecomité is de komende weken druk met regelen. Zo bezoeken de comitéleden deze periode de trouwe sponsors, die het mooie loopevenement mogelijk maken.

Het paaspolderloopcomité