IMG 9026aa BorderMaker

In de jaren tachtig waaide de sport over uit Amerika naar Nederland.

Mede door de vele aandacht die de televisie er in die tijd aan schonk werd BMX of fietscross een ongekend succes. Sinds 2008 is het zelfs een Olympische Sport geworden. In onze regio is ook al vele jaren een baan te vinden, waar men deze sport kan beoefenen. Op Industrieterrein Witte Paal in Schagen komt de jeugd samen, om de fijne kneepjes te leren op dit gebied van fietsen. Naast een goed onderhouden baan (met dank aan de grote groep vrijwilligers) is er ook een eigen clubhuis en een apart gebouw voor de jury, die een eigen plek nodig heeft tijdens de wedstrijden, die regelmatig worden gehouden.

IMG 9069aa BorderMaker

Vanuit de voormalige gemeente Niedorp staan er heel veel namen op de ledenlijst van de fietscrossvereniging. Door de grote toeloop van nieuwe leden is er op dit moment een ledenstop, er wordt nog wel gekeken of er op andere tijden nog een trainingsuur kan worden ingelast, zodat de wachtlijst weer kan worden opgeheven.

IMG 9128aa BorderMaker

Tijdens het trainen valt het enthousiasme en de blijheid op van zowel rijd(st)ers als trainers.

Binnenkort gaat er iets speciaals gebeuren bij de Fietscrossvereniging, maar daar vertellen wij in een volgend artikel meer over.