IMG 8442 BorderMaker

Zestallen halve finale in Wormer. Gelopen koers of thriller van jewelste!?

Vrijdagavond 17 februari 2017. Zomaar een rustige avond in Wormer, waar de 3 zestallen teams van Nieuwe Niedorp, Hoogwoud en Venhuizen zich verzamelden in het oude cafe De Moriaan voor het spelen van de halve finale van de Zestallen Kampioenschappen. Deze avond moest de finalist van deze pool opleveren en de zes spelers van Nieuwe Niedorp: Bert Klanke, invaller en debutant Piet Stammes, Jan Goet, Gerard van Stenis, Simon Entius en Gerard Groot, waren tot op het bot gemotiveerd om de palmares uit het vuur te slepen.

Zonder onze aanwezigheid was inmiddels geloot wie er per manche het spits af moest bijten en dat bleek dus Nieuwe Niedorp te zijn met als gevolg dat Bert Klanke de eer te beurt viel de avond te openen op een baan waarvan niet iedereen een liefhebber is. Laten we maar zeggen dat je dan enigszins “fladderig” aan je spel begint. Dat gold natuurlijk voor iedereen van onze vereniging want we zaten allemaal in het zelfde schuitje.

Desondanks, alhoewel beginnend met een schrale 1, sloeg Bert een overtuigende serie van 47 punten en konden de eerste 4 wedstrijdpunten worden bijgeschreven omdat zijn tegenstanders ver achterbleven. De toon was hiermee gezet want Piet Stammes debuteerde met 2 punten, Jan Goet, met een serie van 51, haalde de volle winst met ook 4, Gerard van Stenis scoorde niet want zijn tegenstanders waren net even sterker, Simon Entius, als immer betrouwbare vaste speler, draaide voor de volgende 4 zijn hand niet om en Gerard deed met een fraaie serie van 50 ook nog vier duiten in het al goed gevulde zakje. Bingo voor Nieuwe Niedorp met een totaal van 18. Hoogwoud volgde met 13 en Venhuizen bleef ver achter met slechts 5. Dit laatste zou nog een grote rol spelen in de 2e serie.

Er was dus volop reden voor optimisme voor de spelers van OverdeHelft/SOS. Maar……….! Kolven blijft een sport/spel die/wat je door zijn grilligheid elke keer weer laat verbazen. Als je, kennelijk zeer verwachtingsvol, voor de 2e keer de baan in gaat blijken er toch altijd andere krachten een rol te spelen als je vermoedt. Bert moest na z’n 2e keer met het schaamrood terug na een slechte beurt van 16 (!) en geen westrijdpunten. Piet overkwam hetzelfde, Jan Goet scoorde wonder boven wonder er nog 2 ondanks een serie van 18 en Gerard van Stenis miste ook de nodige kansen met als gevolg wederom 0 punten. Na 4 beurten was de tussenstand compleet veranderd. Nieuwe Niedorp stond op 20, Hoogwoud 23 en Venhuizen, wat zich, tot ons geluk, had verrijkt ten koste van Hoogwoud, op 17.

De veelvuldige rekenaars langs de kant zweepten de spanning op door berekeningen te verkondigen in de trant van; “als wij nou dit, en hullie dat, dan is de uitslag zus en me zo”. Voor Nieuwe Niedorp kwam het erop neer dat de laatste 2 spelers, Simon en Gerard, elk de maximale score van 4 punten moesten halen om ons naar te finale te slepen. Simon was zich van deze commotie, door opperste concentratie, nauwelijks bewust en dat was maar goed ook want dat is natuurlijk enorm belastend. Frank en vrij speelde hij een prima partij van 41 en mocht trots 4 punten bijschrijven. Alle druk lag nu bij Gerard. Die toonde dat hij niet voor niks lang superklasse was geweest want met een prachtige serie van 47 was de finaleplaats voor ons verzekerd. Kortom, een ontknoping die de spanning van een finale had, maar dat komt bij halve finales meer voor. Wat die finale gaat brengen verneemt u tzt natuurlijk uitvoerig in het Niedorper Weekblad.

Eindstand:

1.OverdeHelft/SOS Nieuwe Niedorp met 28 puntten.

2.Niet Klappen Hoogwoud 25 punten.

3.Aan is Winst Venhuizen 19 punten.

Het zijn toch dit soort zenuwslopende avonden die de kolfsport, naast de rustige verenigings (soos) avonden tot een nog aantrekkelijker bezigheid maken. Van vrijwel iedere sport zijn de competities met andere clubs hoofdzaak en dat geldt zeker ook voor de Kolfsport.

Hou dat vooral voor ogen als u een bezigheid zoekt om een avond, en in dit geval meerdere avonden, op een aangename en enerverende wijze te vullen. Meldt u aan als lid! Kom eens een avond proefspelen!. Het zal u verrassen. Wij zien u graag.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kolfnieuws 76 wk 8 2017