IMG 8425 BorderMaker

Kolfkampioenschap Hollands Kroon in de Maurits weer een succes!

Hollands Kroon op het werk?, Wie wordt de gekroonde koning en koningin?, Wie zet de toon in Hollands Kroon?, Kolfkampioenschap Hollands Kroon is meer dan doodgewoon?, Toe maar, er valt best nog meer te verzinnen maar het is toch effectiever om, naast deze semi reclame leuzen, melding te maken van het feit dat het Kolfkampioenschap Hollands Kroon, met een krappe 40 deelnemers weer een groot succes genoemd mag worden. Nu de kolfbaan in Wieringerwaard vorderingen maakt en we eens afscheid zullen moeten nemen van de dames en heren van WWB, is het te hopen dat dit toch een jaarlijks terugkerende wedstrijd wordt. Reeds bij de 1e voorrondes was de inzet, bij de dames op maandag 06-02, en bij de heren op donderdag 09-02, maximaal. Iedereen, ook de niet bondsleden die de sport puur recreatief spelen en nooit aan wedstrijden buiten de clubs meedoen, zette zich in om een goede uitgangsscore te behalen.

De 2e voorrondes werden gespeeld op zaterdag 11-02, vanaf 12.30 uur in de Maurits, en deze zouden bepalen welke 6 dames en 6 heren de finales mochten spelen en de prijzen mochten verdelen. In de voorronde op zaterdag, in een lekker gevulde zaal, bleven de volgende dames en heren overeind, (De punten zijn van de 1e en 2e voorronde opgeteld.):

Dames: Hennie Kok 93, Hennie Tieman 90, Annie Luik 87, Meini Terpstra 85, Annie Goet 77 en Cornelia Donker eveneens 77.

Heren: Sjaak Groot 106, Piet Rentenaar 95, Simon Entius 94, Gerard Groot 93, Fred Cras 93 en Jan Goet 92.

IMG 8445 BorderMaker

Om te illustreren dat de kolfsport tot de laatste klap spanning oplevert moet vermeld dat zowel Gerard van Stenis als Rennie Donker Jan Goet op de voet volgden met 91. Na het spelen van de voorrondes om +/- 17.00 was het tijd voor een heerlijke verzorgde brood (en soep) maaltijd, bereid door Marga Nagel en haar team. Bijzonder lekker en zeer geslaagd waarna om 19.00 de finaleronde van start ging.

Inmiddels was ook wat publiek aangeschoven, en terecht! Als eersten gingen de dames Cornelia Donker, Annie Goet en Meinie Terpstra de baan in. In deze reeks eindigde Meini als 1e met een totaal van 124, Annie met 119 en Cornelia met 106, dus dat werd afwachten wat de andere 3 dames gingen doen.

Voor de heren speelden daarna Jan Goet , Fred Cras en Gerard Groot. Fred werd met totaal 138 koploper, Jan scoorde 135 en Gerard 130. Met spanning werd uitgekeken naar wat de andere heren zouden presteren.

De 2e serie van de dames was voor Annie Luik, Henny Tieman en Hennie Kok. Door de resultaten in deze reeks werd de eindstand bij de dames bepaald op: 1. (kampioen) Hennie Kok met 135 punten, 2. Henny Tieman met 132 en 3. Meini Terpstra met 124. Daar waren de kaarten dus geschud.

De 2e serie van de heren bestond uit Sjaak Groot met een totaal in de voorrondes van 106 (!), Piet Rentenaar met een voorronde van 95 en Simon moest beginnen met een stand van 94. Dat betekende dat Sjaak een voorsprong had van respectievelijk 12 en 11 punten op de beide andere mannen. Met een openingsklap van 9 (Simon), 10 (Piet) en 10 voor Sjaak was de toon stevig gezet. De 2e klap zat Piet even tegen met 5, maar met een score van 11 en 12 voor Simon en Sjaak. Klap 3 zat alles weer dicht bij elkaar met 10, 9 en 11. De spanning liep echter op toen Sjaak in de 4e klap een 3 sloeg en zo een riante voorsprong dreigde te verspelen. Simon stelde daar teleurstellend een 5 tegenover en Piet speelde een poedel waardoor Sjaak weer opgelucht kon ademhalen. Simon had nu 133 en Sjaak 144. Verschil 11 punten en alhoewel Simon een 11 sloeg en Sjaak slechts een 5 won de laatste, mede dankzij een prachtige voorronde.

IMG 8443 BorderMaker

1. (Kampioen) Sjaak Groot met een totaal van 149. 2. Simon Entius met 144 en 3. Fred Cras met 138. Dit kampioenschap Hollands Kroon kenmerkte zich door een enthousiaste deelname en sfeer en wist zich ondersteund door de volgende sponsoren:

TRIFLOR, TUINCENTRUM DE BOET, CHIN. REST. HAPPY GARDEN, FRUITBEDRIJF MARTIEN KATER, KEURSLAGER LAUS KLAVER, ETOS JOHN EN ANS, JUMBO EN MARGA namens de Maurits.

Allen hartelijk dank voor het ondersteunen van dit prachtige evenement.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kolfnieuws 75 wk 7 2017