20160821 224901 Custom

Voor de 5e keer werd zondag op Golfbaan Regthuys het Westfriesch Open georganiseerd.

Het WFO inmiddels een begrip in Noord-Holland. Momentum Capital, de hoofdsponsor, heeft er de afgelopen 5 jaar voor gezorgd dat deze wedstrijd kan plaatsvinden. Naast Momentum Capital stelden Groenewoud van Kesteren uit Schagen, Wilson Staff, Metaal Morfose, Nedjes Slimme Vervoersdiensten, Dinner Events, Bistro d’Ouwe Helling uit Volendam, Fotostudio Vlaar uit Heerhugowaard, SOLO Womenswear uit Schagen en Golfbaan Regthuys mooie prijzen beschikbaar. 120 deelnemers hadden zich ingeschreven, die van heinde en ver kwamen.

Een 18 holes wedstrijd verdeeld in twee categorieen. Een strokeplay wedstrijd zonder handicap verrekening voor spelers met een handicap tot 19,1. In deze categorie werd Gregory Bolten eerste. Hij had slechts 74 slagen nodig. Een goede prestatie, 3 boven de par van de baan. Ex aequo op de tweede plaats volgden Gerard Schouten en Jan Kunst met 77 slagen. Ook waren er prijzen voor de 4e en 5e plaats resp. Lisette Mels met 78 en Wendy de Wit 80 slagen. De longest werd geslagen door Rick van Diepen en Wendy de Wit. De neary door Lisette Mels en Gijs Geerlings. Ad random werden er nog zeven prijzen verdeeld onder de 52 spelers in deze categorie. In de stableford wedstrijd voor spelers met handicap 19,2 t/m 30 werd Dimitri van Rath eerste met 38 punten, gevolgd door Freek Poldervaart, Roelof Keizer en Hans Middelbeek met 36 punten. De 5e plaats was voor Frank van der Ploeg met 35 slagen. Ook in deze klasse werden er weer zeven prijzen ad random verdeeld.

De longest werd geslagen door Jeanne Schouten en Niels Goldewijk. De neary door Liesbeth Mulder en Bas Zevenbergen. In beide categorieen kregen diegenen die op de laatste plaats eindigden een privéles aangeboden door Golfschool Regthuys. Er werden in totaal 25 birdies geslagen. Al deze spelers ontvingen van de Golfvereniging Regthuys een zilveren vogeltje.

Ondanks de hoosbuien bij de start van de wedstrijd was het een geslaagde dag. Alle deelnemers keerden na het saté/nasi buffet tevreden huiswaarts.

Foto: Anneke Wiering