b3

TEAM EXPLOSIVE!

Afgelopen weekend zijn we afgereisd naar het Formule 1 circuit Paul Ricard om mee te strijden in ‘s wereld grootste Classics Endurance Cup wedstrijd op dit zeer fraaie circuit in Zuid Frankrijk. Als Europees kampioen in 2023 waren de verwachtingen hoog. Er was een zeer groot startveld met maar liefts 60 Teams uit 7 verschillende landen. De trainingen verliepen goed. Al zijn er altijd weer verbeterpunten die we ook stap voor stap doorvoerde. Ook reden we met een zeer ervaren coureur (Xavier van Duffelen) uit de World Endurance Championship die de andere rijders uit ons Team naar een hoger level konden brengen.

b4

De Ducati’s waren tijdens de afgelopen winter weer goed geprepareerd op Terdiek en gaven geen klap verkeerd. De Race was op Zaterdag avond van 20u tot 24u. Koplampen waren dus ook gemonteerd. Vooraf aan de start is er volop publiek en een superleuke commentator die iedereen enthousiast krijgt. Om 20u ging Xavier van Duffelen van start. Na 5 pitstops en wissels zijn we als eerste over de finish gekomen in onze Classics klasse!

b5

Tijdens podium ceremonie sprak de Franse speaker over “TEAM EXPLOSIVE” en vond het geweldig om onze Ducati’s weer te zien winnen. Inclusief het Wilhelmus en de NL vlag. Met dank aan: Pieter Berkhout, Sietse Veen, Marco Winkelaar, Dirk Werkman, Sietse Werkman, Xavier van Duffelen, Nancy Meijer, LMB Bart Haan, Mario Eijkelenboom en Nellie.

b1

Team Semtex.