P1000938 2 640x480

De afsluiting van het turnseizoen had voor S.V. Sparta Niedorp twee gezichten.

Volgend seizoen geen eigen keurploeg van Sparta meer in de baan, bij gebrek aan trainers en een geschikte trainingslocatie. Dat zorgde bij menig Spartaan voor een sombere, melancholische stemming. Vele jaren heeft Sparta kunnen meedingen om de prijzen, in zowel de 5e als de 4e divisie.

Maar trainster Wendy Schrijver leverde bij het scheiden van de markt nog wel een Districtskampioene af. Maartje de Leijer (9 jr.) uit Nieuwe Niedorp toonde zich vorig weekeinde in Amsterdam de sterkste van district Mid-West (Noord-Holland, Utrecht, deel van Gelderland en Almere) in de klasse Pupillen 1 D2 (5e Divisie). Na diverse podiumplaatsen op rayonniveau, wist Maartje zich met een 10e plaats op het regiokampioenschap te plaatsen voor de Districtsfinale in Amsterdam. Het beste had ze voor het laatst bewaard: ze turnde met afstand haar beste vierkamp (sprong, brug, balk, vloer) van het seizoen en eindigde met een kleine voorsprong op runner-up Noa Kamps uit Schagen.

Een prestatie van formaat. De turnsters van Sparta konden het afgelopen seizoen slechts 2 uur per week trainen, de concurrentie traint doorgaans 4 tot 7 uur per week. Daarbij moest de aanloop bij de sprongtrainingen gestart worden vanuit de gang naar de kleedkamers (de zaal was wat aan de krappe kant)…

Een aantal turnsters van de keurploeg van Sparta kiest nu voor andere sporten. Degenen die doorgaan hebben inmiddels een plekje gevonden bij andere verenigingen in de regio, in afwachting van het moment dat Sparta Niedorp zelf weer een keurploeg in de baan kan brengen.

Foto: Maartje de Leijer in actie tijdens haar gouden vierkamp op de evenwichtsbalk. Coach Daphne Koolen kijkt toe.