jo15bbb

Vrijdag 12 januari stond de 1e wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma voor de J015-1 van ZVV Nieuwe Niedorp tegen VZV JO15-1. Coach Jeroen de Wolf en invalcoach Sietse Hooijberg (voor Peter Koelewijn) stonden alweer te trappelen om hun voetbaltalent op de mannen over te brengen.

Het publiek had er zin in, de tribune was goed gevuld met ouders, opa’s, oma’s en heel veel jeugd. Ook sponsor Johan Quadvlieg van Loodgietersbedrijf Smak was van de partij.

Niedorp trapte af en binnen 9 seconden schoot Cas de Wolf raak. De jongens stonden op scherp en creëerden veel kansen die o.a op de paal en in het zijnet belanden. Keeper Wess Koelewijn had het druk maar met hulp van Jorik Herder die de bal van de achterlijn weg werkte bleef het doel schoon. Milan Quadvlieg en Ties Hooijberg hadden een mooie combinatie wat resulteerde in een 2-0 voorsprong.

VZV werd wakker en kwam in rap tempo op 2-2. De spanning was om te snijden in de Niedorphal. Ook coach Jeroen hield het niet meer en moest erbij gaan staan. Dit hielp want al gauw maakte Jonah Heddes van afstand de 3-2. Ze sloten de 1e helft af met een 4-2 voorsprong door Milan.

In de 2e helft ging het over en weer qua kansen. Door een mooie aanval van Lauran Scholte maakt Milan uiteindelijk de 5-2. VZV antwoorde hier al snel op 5-3.

Jorik, de altijd stabiele en rustige factor van het team had de 6-3 op zijn slof wat tevens de eindstand werd. Wess probeert het in de laatste seconden nog met een mooi schot op doel die maar net over gaat. De wedstrijd stond onder leiding van tijdwaarneming van ZVV Nieuwe Niedorp Anne Deen en Tjark Boos. Anne (scheidsrechter) had de wedstrijd goed onder controle, complimenten daarvoor.

Aan het einde van de wedstrijd kregen de jongens de medailles van de SZVV overhandigd, in verband met het kampioenschap van de najaarscompetitie. Het was een mooie derby jongens! Op naar het volgende kampioenschap!