IMG 5063 640x480

Afgelopen weekeinde werd het beachhandbal toernooi in Oldenzaal, op het nagelnieuwe beachcourt georganiseerd, waar HV Niedorp weer met 4 teams aanwezig was.

D2 was ingedeeld met Olympia 1, RSC 1 en Borhave 3. Van Borhave werden 2 sets gewonnen. Helaas bleek Olympia nét iets te sterk, 10-11 en 11-11. Maar RSC was behoorlijk sterker, HV Niedorp D2 werd 3e in de poule.

IMG 5058 640x480

D1 was ingedeeld met DSVD 1, Olympia 2 en Borhave 2. Onze meiden wisten alle sets te winnen en gingen als poulewinnaar naar de halve finales, tegen Combinatie’64. Dit was een spannende strijd, maar we wonnen beide sets. In de finale was de tegenstand behoorlijk hevig, we waren gelijkwaardig aan Borhave 1. We probeerden met pirouettes bij te blijven, maar die werden niet gewaardeerd. Daardoor ging Borhave met de hoofdprijs huiswaarts. HV Niedorp D1 was knap 2e.

IMG 5113 640x480

In de middag speelde de C jeugd. We waren ingedeeld met DSVD, Borhave en De Lutte. Dit zijn alle 3 gedreven en goed getrainde beachhandbal teams. De eerste wedstrijd was tegen DSVD, en we wonnen beide sets. Daarna tegen Borhave en De Lutte; beide werden met 2-0 gewonnen. Behalve HV Niedorp liet alleen Voorwaarts mooie spectaculaire sprongen en pirouettes zien, en juist Voorwaarts was de tegenstander in de halve finale. De eerste set werd overtuigend gewonnen, maar de 2e set had Voorwaarts een antwoord op onze tactiek, en wonnen zij de 2e set. De wedstrijd moest beslist worden door shoot-outs. Het was een razend spannende strijd, de ene na de andere pirouette. De laatste shoot-out werd weer gescoord door een pirouette, maar door een dwaling werd deze afgekeurd door de ene scheidsrechter en goed gekeurd door de andere: dat zou precies het verschil zijn tussen de finale en de wedstrijd om de 3e en 4e plaats….. De toernooileiding besloot om door te gaan met de shoot outs, waardoor we toch in de finale kwamen. De finale tegen RSC werd vrij eenvoudig gewonnen. De 1e plaats voor HV Niedorp.

IMG 5115 640x480

Zondag kwam HV Niedorp A1 in actie, Daar was de tegenstand enorm, maar met een knappe derde plaats in de poule, konden onze meiden met opgeheven hoofd van het veld, én weer een goede ervaring rijker.

IMG 4992 640x480

Dit was het laatste toernooi voor de NK beachhandbal, waar we ons met 2 D teams en 1 C teams voor hebben geplaatst. Het NK wordt op 28 en 29 juni gehouden in Biddinghuizen. We hopen erop daar veel supporters uit Nierup en omgeving te kunnen begroeten!

Foto's: Ingezonden