IMG 8425 BorderMaker

Spanning in de zestallen loopt op!

De 2e voorronde van de zestallen is gespeeld op 14/11 in de Maurits,en de spanning was, met 5 punten voorsprong van Nieuwe Niedorp op Gezellig Samenzijn Zd Scharwoude, behoorlijk voelbaar. De Vergulde Vos Midwoud kon geen potten meer breken maar zou anderszins een behoorlijke rol spelen.

Eerst een rectificatie: Waar in de vorige Kolfnieuws werd vermeld dat Simon Entius in de 2e partij voortvarend doorging, is zijn prestatie in de 1e partij onvermeld gebleven en die loog er niet om! 50 Punten wat 4 wedstrijdpunten opleverde. Ere wie ere toekomt!

Maar nu de 2e wedstrijd.

In de 1e ronde waren er 3 wedstrijdpunten voor Piet Stammes, 4 voor Ton Vlaar, Gerard van Stenis verzamelde er 2, Simon Entius trof het deze keer niet en scoorde 0. Sjaak Groot had er 2 en Gerard Groot eveneens 2. Totaal 13 punten en dat was niet erg veel want Gezellig Samenzijn zette er 21 op de teller. Midwoud kwam niet verder dan 2 en dat gaf een tussenstand van:

-Nieuwe Niedorp 45

-Zd Scharwoude 48

-Midwoud 15.

Alle hens aan dek dus!

In de 2e ronde scoorde iedereen van Nieuwe Niedorp 2 of 4 punten met een totaal van 16. Aller ogen waren dus gericht op Zd Scharwoude. Door een paar goede partijen van Midwoud, die er in slaagden 10 punten te veroveren, ging dat ten koste van Zd Scharwoude die daardoor op 10 bleef steken en was de uiteindelijke stand van de zestallen voorronde nr 2:

-Nieuwe Niedorp 61

-Zd Scharwoude 58

-Midwoud 25

De 3e voorronde is op 14/12 in Zd Scharwoude en daar moeten we de geringe voorsprong van 3 punten uitbouwen om de halve finale plaatsen te kunnen bereiken. Maar ook Midwoud kan uit z’n slof schieten waardoor alles nog open ligt. De spanning blijft erin.

Een maandelijks terugkerend festijn is de onderlinge wedstrijd van de leden van Over de Helft/SOS. En als er van de 22 leden 21 aanwezig zijn is dat inderdaad een klein feessie omdat er dan langs de kant een grote belangstelling is en de goed bedoelde opmerkingen van al die stuurlui aan wal voor de nodige hilariteit zorgen. In het nette en in het positieve natuurlijk! Of dacht u iets anders?!

De competitie is in 3 groepen verdeeld gebaseerd op speelsterkte, maar vooral op voorgaande resultaten. In groep 1 waren de 1e drie: Jan Goet met prachtige series van 51 en 52, totaal 103 punten, Ab Hageman 93 en Gerard Groot eveneens 93, dus de 1e drie biefstukjes waren verdeeld. De vleselijke beloningen voor groep 2 gingen naar: Thijs Ligthart 101, mede door een fenomenale serie van 52. Bert Klanke volgde met 92 en Piet Stammes met 91. Groep 3 bestaat voornamelijk uit de laatst toegetreden leden die nog wat ervaring moeten opbouwen (denken wij). Uit de uitslagen bleek evenwel dat het inmiddels met die ervaring wel goed zit . Hans de Graaf scoorde 92 punten, Piet de Boer 90 en Piet Blauw 79.

Een zeer geslaagde wedstrijdavond met een hoge gemiddelde score. Waarvan akte!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kolfnieuws 100 wk 47 2018