P1010151 640x480tekra278-BorderMaker

Zondag 9 februari organiseert Evenementen Commissie Winkel (hierna te noemen ECW) de jaarlijkse veldtoertocht in de omgeving van Winkel.

De tocht wordt dit jaar voor de 16e maal georganiseerd, dit jaar is de tocht door de ECW georganiseerd omdat de afdeling ATB van Omnisport opgehouden is te bestaan.

Er zijn 2 afstanden die gereden kunnen worden; 25 en 40 kilometer De tocht heeft een recreatief karakter en is bedoeld als toertocht; het is dus geen wedstrijd. Iedereen kan er aan meedoen in zijn eigen tempo. Er wordt wel geadviseerd een helm te dragen. Het parcours is zo uitgezet dat dit door iedereen die van fietsen in de vrije natuur over onverharde wegen houdt geschikt is. De tocht gaat over en langs de "Niedorper Kaaitjes" langs vaarten en weidse landschappen en voert door de polders rond Niedorp, Winkel, Kolhorn, en Barsingerhorn.

De start is tussen 9.00 en 9.30 vanaf een de kantine van Voetbalvereniging Winkel, Bosstraat 94, te Winkel. De inschrijfkosten voor de tocht bedragen €4,00 voor NTFU leden en €5,00 voor niet-leden. Halverwege de tocht is er de mogelijk om in een "koek en zopie" tent een consumptie te nuttigen die U gratis wordt aangeboden. Bij terugkomst in de kantine van de voetbalvereniging is er een mogelijkheid om te douchen en wat te eten en te drinken.

Deze tocht staat ook op de ATB kalender 2013-2014. Hier wordt onder diegenen die minimaal 8 ritten van de kalender gereden hebben een STORM mountainbike (met een winkelwaarde van €1250,-) verloot; de mountainbike is aangeboden door Beukers Bike-Centre uit Petten.

Tijdens de tocht vind er onder alle deelnemers een verloting plaats. Hier worden door de sponsors Koks en Kolkman leuke prijzen in gedaan die je kunt winnen.

Na de tocht bestaat er de mogelijkheid om de fietsen schoon te spuiten zodat de fietsen weer schoon naar huis kunnen voor de tochten van volgend jaar. Informatie over deze en andere veldtoertochten kan op de website www.atbnoordholland.nl bekeken worden

Info te verkrijgen op www.evenementeninwinkel.nl