IMG 20180331 WA0015 BorderMaker

Het grote verbroederingstoernooi, zo zou je dit ook kunnen noemen.

In teamverband strijden om de eerste plaats. Met de mooiste worp een chocolade paasei winnen. En vooral: Genieten! In totaal vijf bevriende scholen hadden zich ingeschreven voor dit toernooi. Naast Budo Yujo was er Bushido Verboom uit Alkmaar, Shintai uit Wieringerwerf, Takken Shi-Sen-Do uit Opperdoes en Hikari uit Zaandam.

IMG 20180331 WA0005 BorderMaker

Helaas moest een school zich terugtrekken wegens ziek en zeer bij de deelnemers. Maar met de overige vier scholen hadden we nog een deelnemersveld van 38 leerlingen. Hiervan werden vier teams samengesteld die elk hun eigen teamnaam mochten bedenken. En dan komen er ronkende namen uit, zoals; Little Dangerous, Vlammende Kraanvogels, Team Budo en de Kracht van Acht.

IMG 20180331 WA0007 BorderMaker

Ook al zie je je teamgenoten voor het eerst, het spreekwoord ‘sport verbroedert’ werd hier eens te meer bevestigd. Samen coachen en keihard aanmoedigen schept een band. En als je dan onverhoopt toch verliest, is er een heel team om je op te vangen. Dat feit alleen al is wat ons betreft een beker waard. We hebben hele mooie partijen gezien en met name de dames sprongen er uit qua felheid.

De prijs voor de mooiste worp lag een tijdlang bij Vaisel, echter, bij de laatste partij maakte Noah zo’n prachtige overname bij onze eigen leraar Frank dat hij er met het paasei vandoor ging.

IMG 20180331 WA0009 BorderMaker

Zowel het publiek als de vrijwilligers hebben enorm genoten, dus eigenlijk zijn zij de grote winnaars, maar voor de volledigheid nog even de ranglijst: de Vlammende Kraanvogels zijn eerste geworden, daarna Team Budo, op drie Little Dangerous en als laatste, maar zeker niet de minste, De Kracht van Acht.

We kijken nu al uit naar volgend jaar!

Voor meer informatie bezoek onze website:www.budoyujo.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook kunt u bellen met onze contact persoon Marinus Hamelink: 06-15151619

Foto's: Ingezonden