DSC 7202 BorderMaker

Zaterdag 3 maart was de tweede ronde van de Budocompetitie.

Dit is een competitie van drie bevriende scholen: Budoschool Shi-Sen-Do Takken uit Opperdoes, Bushido Verboom uit Alkmaar en onze eigen school Budo Yujo.

Wij hadden aangeboden om de tweede ronde bij ons te laten plaatsvinden. Dat werd dus een thuiswedstrijd. Deze ronde stond in het teken van karate, stoten en schoppen. Gelukkig kregen we vanuit de andere scholen ook hulp, in de vorm van jury en scheidsrechters.

Voor het toernooi waren ruim 40 deelnemers ingeschreven die ook nog een behoorlijke publiek met zich meenamen. De catering was weer in goede handen bij Anna van Leeuwen. Zij zorgde voor broodjes en andere versnaperingen. Verder had Susan Piersma aangeboden om voor het publiek soep te maken. Die viel bijzonder goed in de smaak. We zijn haar hiervoor zeer dankbaar. Als de catering goed geregeld is dan loopt de rest meestal ook wel goed.

DSC 7415 BorderMaker

De 40 deelnemers waren verdeeld in 3 blokken. Het tempo zat er goed in en daarom waren we per blok niet langer dan een uur bezig. Dat het een vriendschappelijke competitie was bleek wel uit hoe gemoedelijk en respectvol de deelnemers met elkaar omgingen. Ook tijdens de wedstrijden ging het er over het algemeen rustig aan toe.

Omdat meedoen belangrijker is dan winnen ging elke deelnemer met een prijs naar huis. Ondanks het hoge niveau van de andere twee scholen waren onze leerlingen behoorlijk succesvol.

Wij zijn dan ook bijzonder trots op onze leerlingen. Hieronder het overzicht van de resultaten van onze eigen leerlingen. Er was zelfs een leerling die nog maar drie lessen had gevolgd en naar huis ging met de derde plaats.

DSC 7497 BorderMaker

Sammy-Jo   1e plaats
Keano   1e plaats
Ryan   2e plaats
Jorn   2e plaats
Yuri   2e plaats
Revi   3e plaats
Iris   3e plaats
Joris   4e plaats
Annika   4e plaats
Thijs   4e plaats
Kick   4e plaats
Merel   4e plaats

Voor meer informatie bezoek onze website:www.budoyujo.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook kunt u bellen met onze contact persoon Marinus Hamelink: 06-15151619

Foto's: Ingezonden