IMG 8425 BorderMaker

Zestallen blijft de leukste en spannende wedstrijdvorm!

Waar na de poulefase er sprake was van een zekere terneergeslagenheid omdat het volgende doel; de halve finale, niet scheen te zijn bereikt, was er na toekenning van de beste 2e plaats, en dus wel deelname aan de halve finales, vreugde in de gelederen van OverdeHelft/SOS. Op 16-02-2018 mochten de 6 deelnemers het opnemen tegen Andijk Onder Ons en Onder Vrienden uit Oudkarspel. Nieuwe ronde, nieuwe kansen dus iedereen begon met een schone lei.

Onder Vrienden trad aan met 3 supers, twee 1e klassers en een 4e klasser. Onder Ons beschikte over vier 4e klassers, een 3e en een 2e klasser. Niedorp stelde daar een 3e klasser, vier 2e klassers en een 1e klasser tegenover. Bij dit soort wedstrijden zijn deze verschillen normaal en die worden gecompenseerd door een systeem van bijtelling te hanteren. Dit is in eerdere kolfnieuwsen al ter sprake gebracht dus daar ga ik nu niet dieper op in.

Genoeg is het om te weten dat je met die compensatie als lagere speler aardig uit de voeten kunt. Het verloop van een zestallen wedstrijd wordt altijd uitgedrukt in wedstrijdpunten die per partij worden gegeven; nr 1 vier punten, nr 2 twee en nr 3 niets. Per partij komt er 1 speler van elke club in het veld. Iedereen weet dit natuurlijk al maar….. je weet het maar nooit.

Na de 1e zes partijen zagen de zaken er voor Niedorp niet ongunstig uit. Met 14 punten kan je thuiskomen hoewel Andijk 1 puntje meer had. Oud Karspel had er op dat moment 7. In de 2e serie liepen alle clubs parallel met 6 punten uit de 1e drie partijen en bleef het verschil tussen Niedorp en Andijk beperkt tot 1 punt. Daarna kwam bij OverdeHelft/SOS de klad erin en bleef de score over de resterende 3 partijen beperkt tot 2 punten waar Andijk er 10 scoorde en Oud Karspel er 6 binnensleepte. Dat betekende de volgende eindstand:

1 Andijk 31 punten en door naar de halve finale.

2 Nieuwe Niedorp 22 punten.

3 Oud Karspel 19 punten.

De neergezette prestatie was van alle 3 clubs de moeite waard over alle wedstrijden, want in een halve finale kom je echt niet zomaar. Alleen jammer dat wij de finale niet mogen meemaken, maar in september start alweer de volgende cyclus.

Op 12-02 is er ook nog een 30-slagen partij gespeeld in Hoogwoud waarop gemiddeld redelijk hoog geslagen is. Er heeft er maar 1 onder de 200 geslagen en dat is op zich best een uitzondering. We hebben nog drie 30-slagen wedstrijden te gaan en dan kan het tellen voor promotie of degradatie een aanvang nemen. Het wachten is dan op het nieuwe classificatie boekje.

In januari en februari is er ook nog 2 keer een rondje om de paal gelopen. Januari was dun bezet met 15 man en februari hield ook niet over met 17, maar er is inmiddels een potentieel van 24 leden dus de bezetting zal snel omhoog gaan. Plezierig om te zien is dat de pas aangetreden leden duidelijk lol hebben in het spelletje en tussendoor hele aardige scores laten zien. Dat geeft de burger moed!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kolfnieuws 93 wk 8 2018