IMG 9889 BorderMaker

Inschrijving 7e Schoolzwemkampioenschappen Hollands Kroon 2018 geopend.

Op woensdag 28 maart vanaf 13.00 uur zal in het Zwembad Den Krieck te Breezand alweer het zevende Schoolzwemkampioenschap van de gemeente Hollands Kroon worden gehouden. Dit wordt georganiseerd door het Comité SZKHK in samenwerking met ZV Oude Veer uit Anna Paulowna, Zwembad Den Krieck, de KNZB en Sportservice Schagen.

Alle basisscholen uit de gemeente Hollands Kroon hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen. Dit kampioenschap is namelijk bestemd voor kinderen van het basisonderwijs en zij kunnen deelnemen met een team van 6 kinderen. Een team bestaat uit 2 kinderen van groep 3/4, 2 kinderen van groep 5/6 en 2 kinderen van groep 7/8. Natuurlijk kunnen er per school meerdere teams worden ingeschreven. Voor de eerste 3 kinderen per groep zijn er medailles beschikbaar en de school die de meeste medailles wint, verdient ook de wisselbeker van de gemeente Hollands Kroon. Nieuw dit jaar is dat er ook bekers zijn voor de eerste 3 scholen in de einduitslag. Deze 3 scholen plaatsen zich ook voor het Provinciaal kampioenschap later dit voorjaar.

De inschrijving is geheel gratis en alle deelnemende kinderen ontvangen een diploma.

De kinderen zwemmen resp. 25 meter vrije slag en 25 meter rugslag of 50 meter vrije slag en 50 meter rugslag. Verder doen alle 6 kinderen mee aan de teamestafette van 25 meter vrije slag.

De afgelopen jaren stonden er gemiddeld zo’n 140 kinderen aan de start waarbij alleen de scholen uit de voormalige gemeente Wieringen helaas uitblonken door afwezigheid. De organisatie zou het fantastisch vinden als er uit die omgeving ook kinderen zouden komen want je moet per slot van rekening kunnen zwemmen als je van een eiland komt, toch?

Elke school kan haar team(s) aanmelden per email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder de vermelding Inschrijving schoolzwemkampioenschappen.

Vorig jaar wist de Sint Janschool uit Breezand na een spannende strijd de titel naar zich toe te trekken en zich samen met de de Snip en de SAS uit Nieuwe Niedorp te plaatsen voor het Provinciaal kampioenschap.