IMG 8425 BorderMaker

Tijdens de vakantie van Kolfreporter hebben zich 5 activiteiten voorgedaan waarop met enthousiasme door onze leden is ingegaan.

Om het rijtje af te gaan:

30 slagen in de Schelvis; geen noemenswaardige uitschieters behalve…..? Wie de schoen past trekke hem aan. -Klokkolven op 11-01. Met 15 personen geen overmatig grote bezetting en dat is altijd jammer. Scores varieerden van net in de 50 tot net in de 90. Opmerkelijke score van Jelle Meyer met 91.

Op zaterdag 20 januari was er het jaarlijkse Kampioenschap Hollands Kroon, eertijds in het leven geroepen door de samenwerking die ontstond tussen Niedorp en Wieringerwaard en nu een terugkerend festijn.

Bij de voorrondes van 10 klappen kwamen bij de heren op de lijst: Sjaak Groot 105, Renny Donker 102, Piet Rentenaar 99, Jan Goet 98, Andries Terpstra 98 en Ab met 93. Bij de dames: Anneke Rentenaar 96, Meini Terpstra 86, Anneke de Hoog 79, Annie Goet 79, Gre Burger 76 en Hennie Tieman 76. Na een voortreffelijk verzorgde Chinese maaltijd met alles ”drop en dran” en een feestelijk dessert toe konden de broekriemen worden aangehaald voor de finale. Niks “uitbuiken” maar de beuk erin.

De uiteindelijke winnaar werd bij de heren Renny Donker met een felle eindsprint en bij de dames liet Mienie Terpstra zich niet onbetuigd met een totaalscore van 128 punten. Proficiat WWB!

Zestallen: waar kolfreporter dacht daar voor dit seizoen de pen bij neer te leggen, heeft voor seizoen 2017/2018 een feestelijk gevolg gekregen door toelating tot de halve finales. Met 1499 punten totaal kwam Niedorp als beste 2e uit de bus in de voorrondes en mag zich nu verder bewijzen naar de finale toe. Op vrijdag 16 januari mogen zij hun opwachting maken in de Ridder St Joris te Berkhout. Tegenstanders zijn: Onder Vrienden 2 en Onder Ons 1. Bij deze veel succes gewenst.

Gouwen Tientjes Toernooi: Cela Vie te Oudkarspel staat ieder jaar weer garant voor dit plezierige, niet bonds-, toernooi. Van de deelnemers van Niedorp bleef alleen Ton Vlaar overeind met 139 punten. Dit resulteerde in een prachtige 1e plaats bij de 2e klasse. Wat dit voor gouden kapitaal heeft opgeleverd horen we nog van Ton.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kolfnieuws 92 wk 5 2018