IMG 8425 BorderMaker

Met Penalty Schieten het jaar uit!

Traditie getrouw werd het jaar 2017 op 21 december afgesloten met een gezellige (het is bij ons trouwens altijd gezellig maar dat terzijde) avond met wat afwijkende vormen van het Kolven. Het rondje om de paal oftewel het Klokkolven, met uitsluitend de bedoeling om punten te scoren uit diverse spelposities, mag met recht vergeleken worden met Penaltyschieten, in wat voor sport dan ook, met 1 verschil; het zal je zelden lukken om over te schieten zoals menige onfortuinlijke penaltyschutter is overkomen en nee; we noemen geen namen. Ons klokkenspel liep over 5 posities waarbij de moeilijkste even achterwege werden gelaten. Het was per slot van rekening een gezellige avond en het moest niet op werken gaan lijken. Evengoed werden er fraaie resultaten geboekt.

Leo Hayette met 57 uit 5 slagen was zeer bijzonder en zo waren er nog een aantal die hoge punten sloegen. Wat op zo’n avond ook altijd tevoorschijn komt zijn poortjes over de hele breedte van de baan op een afstand van pakweg 5 meter vanaf de afslagplaats. Dat lijkt een fluitje van een cent maar de grap is dat de punten geslagen moeten worden via de paal en ook weer vanuit diverse standpunten. En dan kan het alle kanten op. Fred Cras was verantwoordelijk voor de puntentelling maar moest er tevens voor zorgen dat de hele installatie niet meters opschoof bij een wat te enthousiast geslagen bal. Vooral de zwaardere gummiballenwaren waren wat dat betreft een bron van zorg. Of er daarom weleens met opzet te hard geslagen werd laat ik in het midden maar toch……?

Dat de resultaten bij deze tak van sport zeer wisselvallig en onberekenbaar zijn laat zich raden. De poortjes zijn gescheiden door schotten en menige bal strandde daar dan ook op waar die aanvankelijk keurig naar de 12 punten leek te lopen. Shit happens! Met 21 deelnemers was het na nog een rondje Klokken en weer die vermaledijde poortjes, die nu op 8 meter stonden, al snel laat. Temeer daar iedere deelnemer heftig werd becommentarieerd vanaf de positie waar zich meestal de beste stuurlui bevinden. Na een afsluitende borrel en een hoop napraat reikte Gerard Groot de surprise van dit jaar uit: een rollade van een kilo die menige Kersttafel zal hebben opgesierd. Al met al een gezellige afsluiting van 2017.

Op 11 januari wordt het nieuwe jaar ingezet en is uiteraard iedereen weer van harte welkom.

Kolfreporter en al z’n collega kolvers wensen iedereen een gezond en voorspoedig 2018!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kolfnieuws 90 wk 52 2017