IMG 8425 BorderMaker

Over de kunst van het richten

Als je als Kolfclub wordt geconfronteerd met 6 nieuwe leden valt op dat er 1 onderwerp nog niet voldoende onder de aandacht is geweest en dat is: “De Kunst van het Richten”. En daarmee wordt bedoeld het proces wat voorafgaat aan het moment waarop geslagen wordt. Daarin worden vele variëteiten getoond die stuk voor stuk voor de individuele speler tot resultaat kunnen of moeten leiden.

Ik noem er een paar: de besluiteloze langstaarder (meestal geplaagd door faalangst), de in het verlengde van de kliek richter, de met 1 oog nauwkeurige speurder (die vergeet dat je met 2 ogen pas het juiste perspectief hebt), de haakse richter met het timmermansoog, de nonchalante kijker die denkt; ik red het wel, de voor z’n mallemoerskont slaande speler (wat merkwaardig genoeg ook weleens goed uitpakt), de vloeronderzoeker die de hele vloer afzoekt naar puntjes en putjes om de slagrichting te bepalen, en zo zijn er vast nog wel meer variaties te bedenken en te ervaren.

Dat je dat pas opvalt bij de aanwezigheid van nieuwe leden is terug te voeren op het feit dat die nog aan alle kanten worden gecoacht en daarvoor allerlei handigheidjes krijgen aangereikt. Alles voor het goede doel en om meer plezier in het spelletje te krijgen. En dat is ook helemaal de bedoeling, lekker ieder op z’n eigen comfortabele manier. De ultieme proef die daarvoor geschikt is, is de maandelijkse onderlinge wedstrijd zoals gespeeld op donderdag 14-12. Maar liefst 21 fietsen, waarvan 5 e-bikes, stonden kriskras tegen de gevel van de Maurits geparkeerd, wat duidde op een goede bezetting. En inderdaad, de deelname bestond uit 22 kolvers. Waar de verdeling normaal bestaat uit 3 groepen was nu een 4e groep toegevoegd bestaande uit de 6 nieuwe leden. De te winnen biefstukken werden als volgt verdeeld:

Groep 1, 1e Sjaak Groot 87 punten, 2e Simon Entius 85 Groep

2, 1e Leo Hayette 102, 2e Piet Stammes 101

Groep 3, 1e Thijs Ligthart 99, 2e Bert Klanke 91

Groep 4, 1e Sjaak Jong 68, 2e Piet Blauw 62.

En dat was voor groep 4 geen onverdienstelijk resultaat!

Op 11 december volgde voor Niedorp een hernieuwde kennismaking met de baan in Wieringerwaard door het spelen van de 30 slagen wedstrijd aldaar. Gezien de resultaten viel dat niet tegen: Gerard Groot 278, Sjaak Groot 242, Ton Vlaar 221, Gerard van Stenis 200, Piet Stammes 189, Simon Entius 188, Piet Heneweer 179, Cees de Jong 138. Dat betekent dat, behoudens een enkele uitzondering, de meesten hun klasse hebben geslagen met lichte uitschieters naar beneden of boven. Na al deze wedstrijden van de afgelopen periode volgt op 21-12 de afsluiting van 2017 met een gezellige, met prijsjes gelardeerde avond, waarna op 11 januari 2018 de Soos wordt hervat.

Omdat er dan weer veel op wedstrijdgebied wordt verwacht kunt u daar weer verslagen van tegemoet zien.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kolfnieuws 89 wk 51 2017