IMG 8425 BorderMaker

Oh oh, die Zestallen!

Waar in de vorige zestallenvoorronde al gebleken was dat 1 zwaluw geen zomer maakt en 7 punten een broze voorsprong is die, door een sterk team van Gezellig samenzijn werd omgebogen naar een achterstand van 5 punten, bleek bij de thuiswedstrijd in de Maurits op 6 december dat de messen in Zuid Scharwoude alleen maar scherper waren geslepen. Ondanks een stevige score van Niedorp van 25 wedstrijdpunten (daar kun je echt mee thuiskomen!) behaalde Gezellig Samenzijn, mede door een zwak spelend Venhuizen met 14, er 33 en speelde zodoende OverdeHelft/SOS uit de race.

Niedorp kan terugzien op een spannende voorronde die alles in zich had wat de Zestallen tot 1 van de leukste wedstrijdvormen maakt van de vele die het Kolven met zich meebrengt. Om eventueel verder te mogen zou Niedorp zich moeten scharen bij de beste 2e plaatsen want die maken misschien nog een kans. Gezien de eerdere ervaring in andere jaren is die kans echter miniem maar we blijven er het beste van hopen.

Debutantenbal!

Via de gehouden Kolfclinic zien we regelmatig nieuwe gezichten opduiken die de boodschap goed hebben begrepen: Kolven is een uitermate plezierige en prettige tijdsbesteding! Waarvan acte! Na een soepele benadering van deze nieuwelingen, met af en toe eens een missertje overslaan, is het al na een week volledig meedoen geworden door ze complete partijtjes mee te laten spelen met alle consequenties, dus ook met het incasseren van poedels. Dat hier en daar verdwaalde ballen die te ver van de palen af komen te liggen af en toe nog licht worden gecorrigeerd door de mensen die staan te markeren is daarbij alleen maar een vriendelijk gebaar. Afgelopen donderdag 7-12 was het tijd voor de ultieme eerste test, het Klokkolven. Wat is het nou toch dat sommige mensen daar een soort liefde-haat verhouding mee hebben? Het kan zijn omdat je met een normaal rondje 3 slagen hebt om je punten te halen en zodoende je concentratie beter kunt opbouwen.

Bovendien kun je tussentijds nog wat herstellen na een foute klap. Bij het Klokken moet je ten eerste lang wachten voor je aan de beurt bent en moet alles komen uit 1 klap terwijl er 20 man op je vingers staan te kijken en je ook nog van commentaar voorzien. Dat vraagt om stalen zenuwen en opperste concentratie. En dat is niet altijd eenvoudig. Dit resulteerde bij de bestaande leden in te verwachten en niet veel afwijkende resultaten. Alle ogen waren dan ook gericht op de 5 debutanten die aan dit bal meededen. En dat viel niet tegen! De scores liepen van 50, een gemiddelde van 5, tot 78, een gemiddelde van bijna 8 per slag! We gaan hier nog geen namen noemen maar onder de nieuwe deelnemers zit veel verborgen talent. Houden zo en blijf plezier aan deze sport beleven!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kolfnieuws 88 wk 50 2017