IMG 8425 BorderMaker

Afscheid en Welkom

Op 16-11 was het moment aangebroken dat wij helaas na ruim 4 jaar afscheid moesten nemen van de kolvers uit Wieringerwaard. Dat men dat na zo’n lange periode niet ongemerkt voorbij wilden laten gaan spreekt voor zich. Voordat deze laatste avond aanbrak had WWB een uiterst sympathieke geste gedaan in de vorm van een uitnodiging om tezamen met ons de opening van hun nieuwe kolfbaan gestalte te geven.

En wat voor een kolfbaan!

Op maandag 13 november mochten we ons verbazen over wat er in de Oude School te Wieringerwaard met de inspanningen van louter vrijwilligers was gepresteerd. Een schitterende lichte baan met uitstekende verlichting en zeer goed bespeelbaar voor zowel gummi als sajetballen. Goed lopend maar zeker niet overdreven. Gepaard gaand aan een smaakvolle lokaliteit met gerieflijke stoelen en een prachtige bar. WWB, je kan hier trots op zijn!

Na de openingsklap door de enige dame in het gezelschap; Anneke Rentenaar, werd er een normale plezierige kolfavond gehouden, weliswaar met koffie en gebak, drankjes en hapjes, maar verder zonder poespas omdat Kolvers toch niets liever doen dan hun sport beoefenen. Dit leidde tot een uiterst prettige kennismaking met een baan waar sowieso 11 december voor Niedorp de 30 slagen plaatsvindt maar die we nog vaker zullen terugzien.

Niedorp vond dat, naast de eer ons aangeboden, er iets tegenover moest staan en zo werd WWB voor de laatste keer uitgenodigd voor de op 16-11 geplande onderlinge wedstrijd in de Maurits. Deze had een normaal verloop met 1 verschil; de hele ploeg van WWB werd, afgezien van de prestaties, aan het einde verrast met een stevige portie biefstuk. Maar hoe zit dat nu met dat Welkom?

Welnu, 2 kolvers van WWB, te weten Renny Donker en Fred Cras gaven aan dat ze heel graag bij ons wilden aanschuiven op de donderdag (naast de maandag bij hun club) onder het motto; Gezelligheid kost (gelukkig) wel tijd en dat maken we er graag voor vrij!

Kolfclinic succes en nog meer welkom?

De op woensdag 15-11 gehouden Kolfclinic onder leiding van Gerard en Sjaak Groot mag een succes genoemd worden. Met 11 man was sprake van een leuke bezetting.

Na een inleiding over de spelregels kon men zelf aan de gang waarbij voortdurend aanwijzingen werden gegeven om de Kolfsport toegankelijk maar vooral aangenaam te maken voor iedereen. Dit werkte dusdanig goed dat aan het eind van de avond verschillende spelers met zachte hand op dat einde werden geattendeerd, anders waren ze nog wel even doorgegaan. Met een biertje en wat napraat werd de avond besloten.

Dit is een goede stimulans gebleken om de belangstelling voor de Kolfsport te wekken en we hopen dat het z’n gevolgen heeft voor ons ledenbestand. Dus, wederom, Welkom!

Met de vermelding dat er 9-11 nog aan klokkolven werd gedaan en Cees de Jong met 244 punten een voor hem enorme uitschieter had tijdens de 30 slagen op 6-11 in Berkhout zien we uit naar de komende activiteiten.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kolfnieuws 86 wk 47 2017