mar17aa

Dit schooljaar zal de bibliotheek in De Marinx in 't Veld zijn deuren openen!

Een prachtige kans voor de school en de omgeving. De bibliotheek zal zich vestigen in het lo-kaal naast groep 4. Binnenkort zal het volledig ingericht worden met meubels en boeken. De school is blij met zo’n mooie kans om op die manier het (lees)onderwijs nog enthousiaster aan te pakken.

Daarnaast geeft het mogelijkheden voor de omgeving. Los van de boeken die geleend worden met school, is het ook mogelijk om met je eigen pas boeken te lenen buiten schooltijd. Dit kunnen de kinderen van De Marinx doen, maar ook alle andere leden van de bibliotheek. Het wordt dus echt een bibliotheekvestiging. Ook kunnen (alle soorten) boeken via de site van Kopgroep bibliotheken van een andere vestiging gereserveerd en opgehaald worden op De Marinx.

Tijdens schooltijd zullen we in samenwerking met de bibliotheek kinderen oplei-den om verantwoordelijkheid te dragen voor de bibliotheek. Het doel is ook om naast schooltijd de bibliotheek bepaalde tijden te openen, zodat er ook particulier boeken geleend kunnen worden.

Het zou geweldig zijn als we hier in ’t Veld de bibliotheek een aantal momenten kunnen openen. Om dat te realiseren hebben we vrijwilligers nodig! Heeft u en-kele uurtjes over om daaraan mee te helpen? Graag! Al is het één keer per maand, dat kunnen we goed gebruiken.

Wat vragen we u?

De bibliotheek met enige regelmaat openen en sluiten.

Toezicht houden in de bibliotheek.

De bibliotheek netjes houden.

Hulp bieden bij het lenen en terugbrengen van boeken buiten schooltijd.

Eventuele reserveringen organiseren.

Bent u enthousiast en ziet u mogelijkheden om samen met een aantal andere vrijwilligers de bibliotheek te openen voor de omgeving?

Of heeft u nog vragen?

Neem contact op met Jacintha Groot, leerkracht groep 6 De Marinx Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.