kolk16

Einde aan 133 jaar basisonderwijs Lutjewinkel.

Zaterdag 2 juli a.s. is het zover. Dan sluit OBS De Kolk in Lutjewinkel met een grootse reünie 133 jaar basisonderwijs af. Meer dan 450 reünisten van tientallen verschillende schooljaren hebben zich via Facebook al aangemeld om oude bekenden te ontmoeten en herinneringen op te halen en om zich nog één keer te wanen in die goede oude tijd op ‘hun OBS De Kolk’.

Nog één keer rondlopen door de gangen, nog één keer op dat inmiddels veel te kleine stoeltje achter dat inmiddels veel te kleine tafeltje gaan zitten, voor de allerlaatste keer eventjes in je lievelingsboek lezen(wat je nu mee mag nemen!), zonder dat de juf het ziet... De voorbereidingen voor de reünie zijn in volle gang en het belooft één groot feest van herkenning en herinneringen te worden. Niet alleen veel oud-leerlingen maar ook veel oud-onderwijzers en onderwijzeressen zullen op de reünie aanwezig zijn.

Fotograaf

“Het programma is heel gevarieerd”, aldus Mia Lenferink, zelf sinds tientallen jaren leerkracht van OBS De Kolk en voorzitter van de reüniecommissie. “Wie rond 15.00 uur aankomt, wordt feestelijk verwelkomd met muziek van Winkel's Harmonie en kan zich vervolgens registreren in één van de lokalen. Daar ontvang je een aantal consumptiebonnen en een naambadge, waardoor je snel herkent wie je voor je ziet. De lokalen zijn ingedeeld op jaargangen, zodat mensen hun oud-klasgenoten makkelijker kunnen terugvinden. In de lokalen liggen ook mappen met klassenfoto’s en we hopen natuurlijk dat we sommige ontbrekende namen deze dag alsnog boven tafel krijgen. Ook in de gymzaal is de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en anekdotes te vertellen. En als je je oude klasgenoten hebt teruggevonden, is er een fotograaf aanwezig die tegen betaling van 6 euro een gloednieuwe klassenfoto maakt. Deze zijn achteraf ook nabestelbaar.”

Napraten

De catering wordt tijdens de reünie verzorgd door De Huyskamer. Samen met OBS De Kolk bieden zij koffie en thee en een aantal consumpties aan en daarnaast hanteert De Huyskamer speciaal voor deze gelegenheid zowel op de school als in het café dezelfde prijzen. Om 19.00 uur sluit OBS De Kolk voorgoed haar deuren , maar wie dan toch nog lang niet is uitgepraat, is daarna van harte welkom in de Huyskamer, waar men zich tevens tegoed kan doen aan een speciale OBS De Kolk reüniehap. Tot slot staat de rode melkbus bij de hoofdingang van de school klaar voor een ieder die nog een kleine vrijwillige bijdrage wil doen in de kosten.

Klassenfoto 1964 5e en 6e klas met meester Eriks

De Namen;

1e rij v.l.n.r: Ton Bosma, Gerrie Huizinga, Simone Silver, Flora Hoogstraten, Greetje Schrieken, Janny Kuiper, Ria Silver, Dick de Bruin.

2e rij v.l.n.r: Fokke Kamp, Ben Metz, Dirk de Vries, Dirk van der Pijl, Cees Berkhout, Milo Smak, Joop van Herwerden, Patricia Verbruggen, meester Eriks

3e rij v.l.n.r: Corrie Boukes,Marianne Pijper, Trijnie Fledderman, Betty de Ruiter, Ria Wijnker

Foto: Ingezonden