IMG 3579aa BorderMaker

Tijdens de Koningsspelen op 22 mei heeft OBS Op Avontuur in Kolhorn een sponsorloop georganiseerd.

De helft van de opbrengst is voor een goed doel. Dit jaar is Schoolhulpgroep Togo als goed doel uitgekozen door de school. De vader van één van de juffen zit namelijk in het bestuur van deze stichting.

Schoolhulpgroep Togo zamelt geld in om een schoolgebouw te bouwen in Lomé, de hoofdstad van Togo. Op dit moment staan er 3 lokalen en de school heeft nog 3 lokalen en een toilet nodig. Twee bestuursleden gaan deze zomer naar Togo om de voortgang van het project te zien.

IMG 3542aa BorderMaker

De andere helft van de opbrengst is om spelmateriaal aan te schaffen voor bij de methode VierKeerWijzer die de school gebruikt om wereldoriëntatie te geven volgens de principes van meervoudige intelligentie (Knaps). De leerlingen hebben vooraf sponsoren gevraagd en hebben fanatiek hun rondes gelopen op het sportveld.

Op donderdag 19 mei kwamen voorzitter Herman Vries, secretaris Annerieke Wilson-Schmalz en bestuurslid Nicolas Wilson naar Kolhorn om bij OBS Op Avontuur de cheque in ontvangst te nemen. Nicolas en Annerieke waren voor deze gelegenheid in traditioneel Afrikaanse klederdracht gekomen.

Zij ontvingen uit handen van twee leerlingen en directeur Marjan Hartog-Feddema een symbolische cheque. Zij waren zeer verrast toen zij mochten onthullen dat er een bedrag van € 1.610,00 aan de stichting werd geschonken.

IMG 3567aa BorderMaker

De school en de stichting schoolhulp Togo zijn de leerlingen en hun sponsoren zeer dankbaar voor hun inzet en bijdrage!

Bekijk hier de website van schoolhulp Togo.