IMG 5965aa-BorderMaker

Op woensdagmiddag trok er een lange stoet door 't Veld.

Leerlingen van de Marinx waren vanaf de school onderweg naar de Martinuskerk, er werden nog enkele liederen gezongen bij Verzorgingshuis Maria Mater, daar stond een beloning te wachten voor de zangers en zangeressen, vervolgens ging iedereen naar het eindpunt, De Martinuskerk, daar werd een korte dienst gehouden. Uiteindelijk vloog de jeugd uit over het dorp, om de tassen te vullen met snoep.

IMG 5964aa-BorderMaker

Een aantal leerlingen van groep zeven liep met de zilveren parochiestaf van Sint Maarten. Ook was Sint Martinus vooraan in de stoet aanwezig, deze keer had hij zijn paard thuis gelaten.

IMG 5972aa-BorderMaker

De zilveren parochiestaf heeft de afgelopen week op school gestaan en werd tijdens de stoet naar de kerk gebracht, samen met alle lampionnen. Om de verbondenheid tussen school en parochie te onderstrepen hangt op het nieuwe speel-leerplein een gevelsteen van Sint Maarten en de bedelaar.

IMG 5982aa-BorderMaker

De oudere leerlingen hebben de jongere leerlingen begeleid bij het maken van de lampionnen. De leerlingen die lid zijn van het kinderkoor hebben bijzondere Sint Maartenliederen geleerd aan de andere kinderen.