IMG 3454-BorderMaker

Terwijl er heel hard wordt gewerkt aan de vernieuwde OBS De Snip aan de Nierupper Dorpsstraat, lijkt echter de verhuizing van de leerlingen verder weg dan ooit.

Omdat in het nieuwe gebouw niet alle leerlingen gehuisvest kunnen worden is er met de gemeente Hollands Kroon onderhandeld over een pand op het terrein achter de school, om deze te gaan gebruiken voor de groepen 1 en 2 en de peuterspeelzaal. Echter ging de eigenaar van het pand failliet en bleek de gemeente niet de juiste maatregelen te hebben genomen en grijpt OBS de Snip nu waarschijnlijk mis met het gebruik van het achterliggende pand. De ouders en het onderwijzend personeel zijn helemaal niet blij met deze ontwikkeling, terwijl men zich enorm heeft ingezet voor dit extra gebouw. De leerlingen moeten niet de dupe gaan worden, door een misser van de gemeente vinden veel mensen, dus is er al contact gezocht met een aantal politieke partijen, om de zaak toch nog goed te laten aflopen. Het zou natuurlijk jammer zijn, als de leerlingen ook dit jaar weer moeten afsluiten in het tijdelijke pand aan de Ooievaarsweg, terwijl er in eerste instantie slechts sprake was van één schooljaar in een tijdelijke huisvesting. Deze zaak krijgt nog een vervolg, die wij zeker op de voet zullen volgen.

Het bordje op de foto geeft treffend weer, hoe de situatie is op dit moment, er is niemand welkom op het achterste deel van het terrein.