11229383 1055565751138029 4638225416833109509 n

Fanfare “Samen Voorwaarts” werkt samen met RKBS de Marinx in een uniek muziekproject.

Het doel is om muziek te leren maken in een leuke vorm. Samenspelen in het te vormen “Marinx-orkest”.

Op vrijdag 22 en 29 mei geeft onze dirigent Bert Ridder gastworkshops in de groepen 5 en 6 van de Marinx. Hierbij zullen de leerlingen kennis maken met muziek in het algemeen en de fanfare in het bijzonder.

Gratis proeflessen

Leerlingen die enthousiast zijn geworden kunnen vervolgens deelnemen aan drie gratis proeflessen. Die zullen worden gehouden op vrijdagmiddag 5, 12 en 19 juni. Deze worden aansluitend gegeven aan de schooltijden. En we hopen dan op onze buitenconcerten op 22 juni misschien al iets te kunnen laten horen.

Muzieklessen

Vanaf volgend schooljaar biedt Samen Voorwaarts dan een unieke vorm van een soort muzikale basisvorming aan. De leerlingen die meer willen leren krijgen dan de ene week met een aantal tegelijk muziekles. En in de daaropvolgende week gaan we met zijn allen als orkest aan de slag. Deze lessen worden op de vrijdagmiddag gegeven in Dorpshuis “Harmonie”, de thuislocatie van Samen Voorwaarts waar we ook ons gehele instrumentarium hebben staan. De kosten hiervoor bedragen slechts € 100,- voor een jaar lang. Het instrument dat het beste bij de leerling past krijgt men in bruikleen van de fanfare.

Leerlingen die dan echt aan de slag willen. Kunnen vervolgens lid worden van de vereniging en ook individuele muzieklessen volgen. Ook daarvoor geldt dat het instrument in bruikleen van de fanfare wordt verkregen. Hierbij gaat het om individuele lessen van ongeveer 20 minuten. Deze lessen kosten voor een heel jaar € 345,- voor een leerling die voor zijn A of B-diploma opgaat. En daarnaast betalen de leerlingen 25% van de fanfare contributie. Voor een jeugdlid (tot 18 jaar) betekent dit 25% van € 175,- is € 43,75. Gaat het goed dan kan er al heel snel worden meegespeeld in ons jeugdorkest Junior Stars dat voorafgaande aan de fanfare repetitie oefent op maandagavond.

Samen Voorwaarts investeert heel veel in de muziekopleiding. Wij hebben nl. altijd behoefte aan nieuwe muzikanten in het orkest. Verjonging vanaf de onderkant is daarbij ontzettend belangrijk. Want wij willen de dorpen Waarland – ’t Veld en Zijdewind natuurlijk blijven voorzien van muzikale klanken.

Dit muziekproject was een lang gekoesterde wens van Samen Voorwaarts om jeugd kennis te laten maken met de muziek. Wist u dat muziek slim maakt? Daar ligt zelfs wetenschappelijk onderzoek aan ten grondslag. Onder ander te vinden op de website www.muziekmaaktslim.nl. Belangrijk dus maar vooral ook erg leuk. Wij willen hierbij dan ook onze dank uit spreken aan de organisatie van het Zijvestival en het Vrouwengilde. Beiden hebben afgelopen jaar een donatie aan de fanfare gedaan die we nu gaan gebruiken voor dit muziekproject.

Wilt u het muziek project volgen? Bekijk onze website www.samenvoorwaarts.nl en vindt onze pagina leuk op facebook. www.facebook.com/samenvoorwaarts.

Samen Voorwaarts in actie?

Maandag 25 mei vanaf 14.00 uur tijdens de Wielerronde met de kermis

Zaterdag 30 mei 15.00 uur bij de Superrr/ Dop in ’t Veld

Zaterdag 20 juni ons feestorkest “De Vrolijke Noot” bij de vierdaagse in Alkmaar

Maandag 22 juni buitenconcert, Maria Mater in ’t Veld

Maandag 29 juni buitenconcert, Sabinahof in Waarland

Vrijdagavond 10 juli regelen we weer het verkeer bij Badpop in Waarland.

 

Met vriendelijke groet

Namens Fanfare “Samen Voorwaarts”

Margret Hoekenga-Idema

Foto: Ingezonden