19944463 1548321241890616 8513945244652796945 o BorderMaker

Op 2 november 2017, heeft Theo Meskers aangekondigd af te treden als wethouder voor de VVD Hollands Kroon.

Hij neemt daarmee zijn (mede)verantwoordelijkheid voor de kostenoverschrijding bij de aanpassingen in MFA De Ontmoeting en het Kroondomein. In zijn ogen is in dit dossier door het college van b&w zeer laat en daarbij ook nog eens onjuiste informatie verstrekt aan de raad. Een zaak waarvoor het hele college dan ook de verantwoordelijkheid draagt. Het is echter een individuele afweging om daar als wethouder invulling aan te geven.

Laat in ieder geval één ding duidelijk zijn: de VVD wil verder met het orde op zaken stellen binnen de ambtelijke organisatie van Hollands Kroon, zodat de informatiepositie van college naar raad op een juiste wijze kan plaatsvinden. Hier zal de VVD sterk op inzetten in de volgende bestuursperiode. De VVD heeft de afgelopen zes jaren in Theo Meskers een sterke wethouder gehad, die veel voor de inwoners en de werkgelegenheid in de gemeente Hollands Kroon heeft betekend. Denk hierbij onder meer aan de komst Microsoft, de snellere afhandeling van vergunningen en de ontwikkeling en betere bereikbaarheid van de Noordkop.

Als wethouder Economie en Financiën heeft hij er daarnaast voor gezorgd dat de gemeentelijke belastingen niet zijn gestegen en de begroting steeds sluitend is geweest. De VVD is trots dat Theo Meskers unaniem door de leden is gekozen tot onze lijsttrekker voor de verkiezingen van maart 2018 en heeft alle vertrouwen in een goed resultaat.