IMG 8803aa BorderMaker

Na Nieuwe Niedorp en Middenmeer werd er deze keer een Politiek Café gehouden in Breezand.

Ondernemers vanuit de gehele gemeente Hollands Kroon kwamen naar horecagelegenheid de Dors(t)vlegel in Breezand. Daar kwamen de ondernemers samen met raadsleden, om van gedachten te wisselen over een aantal onderwerpen, die ondernemers bezig houden. Naast de raadsleden, was ook Wethouder Meskers aanwezig, om zich te mengen in het gesprek. Onderneemster Rina van de "Dors(t)vlegel mocht haar ervaringen vertellen over de samenwerking met de Gemeente Hollands Kroon, ze was zeer te spreken over de aanvragen van vergunningen e.d..

IMG 8798aa BorderMaker

De avond werd op een moderne manier gehouden. Zo werd gebruik gemaakt van de mobiele telefoon, die dienst deed als een soort stemkastje, waarbij een mening kon worden gegeven op een groot aantal stellingen. Na afloop van dit gedeelte volgde een levendige discussie, daarbij kwamen een aantal zaken naar voren, die nog niet de schoonheidsprijs verdienen, maar er was ook een zeer positief geluid te horen. Zo werden de twee Bedrijfsfunctionarissen van de Gemeente Hollands Kroon geprezen voor hun bijzondere inzet tussen de gemeente en de ondernemers. Enkele ondernemers uit Schagen, boden dan ook al aan, om de dames over te nemen in de Gemeente Schagen. Maar de beide dames zijn nog niet transfer-vrij, dus ze zullen voorlopig hun werk voort blijven zetten in de gemeente Hollands Kroon tot volle tevredenheid van alle aanwezige ondernemers.

IMG 8793aa BorderMaker

Na een kleine pauze vond het laatste onderdeel plaats, namelijk een speeddate tussen een ondernemer en een raadslid of de Wethouder, hier kwamen nog leuke onderwerpen naar voren, die genoeg gespreksstof opleverde. Iedereen ging met een goed gevoel huiswaarts, want deze avond had alles in zich, wat je mag verwachten van een Politiek Café. De volgende bijeenkomst zal zijn op Wieringen, meer informatie hierover volgt.

De organisatie van de avond was in handen van de VVD afdeling van Hollands Kroon.