ladalogo

LADA heeft schriftelijke vragen gezonden naar het college van Burgemeester en Wethouders over de situatie op 't Hoefje te Nieuwe Niedorp.

Geachte leden van het college,

Bewoners van het Hoefje in Nieuwe Niedorp hadden het verzoek gedaan om betrokken te worden bij het opstellen van de enquête welke u gehouden heeft om te peilen hoe de herinrichting van de kruising Hoefje/Dorpsstraat wordt ervaren. Hollands Kroon heeft burgerparticipatie hoog in het vaandel staan. Burgers betrekken bij hun naaste leefomgeving moet daar het resultaat van zijn.

1. Kunt u uitleggen waarom bewoners niet betrokken zijn bij het opstellen van deze enquête?

De enquête is moeilijk te vinden op de website van de gemeente. Op het openingsportaal is geen verwijzing naar de enquête. Het intikken in het zoekvak van de woorden enquête of enquete, al dan niet gekoppeld aan het woord Hoefje, geeft geen resultaat. Uiteindelijk gevonden na vele doorklikken onder evaluatie Hoefje. Ook dit werkt het betrekken van bewoners niet in de hand waardoor de respons op deze enquête niet groot zal zijn.

2. Waarom is er geen rechtstreekse verwijzing op de website?

3. Wanneer is de vernieuwde website van Hollans Kroon beschikbaar?

4. Bent u bereid zolang de huidige website nog in gebruik is een directe doorverwijzing te plaatsen bij nieuwe enquêtes?