ladalogo

De fractieleden van LADA hebben een brief gezonden naar het College van B & W van Hollands Kroon.

Geachte leden van het college,

Op het perceel Oude Provincialeweg 4 in Winkel is begonnen met de bouw van een solitaire windturbine. De vergunning is afgegeven door de voormalige gemeente Niedorp op 17-12-2001. We zijn veertien jaar verder en omwonenden zijn verbaasd en ook verbolgen over het feit dat zij niet op de hoogte gesteld zijn van de aanvang van de bouw. Inmiddels gelden er zowel provinciaal als gemeentelijk andere normen en voorwaarden. De situatie ter plekke is drastisch gewijzigd door de aanleg van de wijk Trambaan. Op korte afstand van de molen ligt de Reine Claude in de nieuwbouw van plan Trambaan. Er liggen woningen binnen de afstand van 600 meter, de provinciale norm, van de molen.

1. Wat is de termijn waarbinnen daadwerkelijk met de bouw moet worden overgaan?

2. De vergunning is afgegeven toen er geen bebouwing in het gebied was. Op welke gronden is de vergunning nu nog geldig? Is deze niet verjaard?

3. Klopt het dat in de voormalige gemeente Niedorp het vigerend beleid is dat solitaire molens opgeschaald mogen worden in een lijnopstelling en bouw van solitaire molens niet meer is toegestaan?

4. Waarom zijn de omwonenden niet op de hoogte gesteld van de bouw?

Met vriendelijke groet,

Namens de LADA-fractie