stemmen-met-rode-potlood-verkiezingen-1811 1

Geachte bewoners, de stembureaus zijn woensdag de 19e maart tot 21.00 uur open.

De werkgroep vraagt u dringend om, wanneer u uw woon- en leefomgeving belangrijk vindt, nu in actie te komen. Dat wil zeggen om op woensdag te gaan stemmen. Beperk u niet tot klagen over de politiek, maar kom zelf in beweging om daadwerkelijk uw aandeel te leveren zodat er een kans bestaat dat een aantal zaken zich mogelijk ten goede keren. Het veelvuldig gehoorde dat stemmen toch niets uithaalt omdat "ze" toch doen wat ze willen schiet niet op. Niet geschoten is altijd mis, en U kunt het verschil maken.

Om misverstanden te voorkomen, de werkgroep is a-politiek dat wil zeggen aan geen enkele politieke partij verbonden.

Een coalitie van VVD, CDA en PvdA heeft het beleid van Hollands Kroon richting gegeven. Er zijn daarbij keuzes gemaakt met ingrijpende gevolgen ten aanzien van de leefbaarheid en het woongenot van vele burgers. De coalitie heeft gekozen voor een transformatorstation op locatie 4 bij ’t Veld en De Weel. Had het aantal oppositie partijen de stemverhouding bepaald ten aanzien van het transformatorstation dan was de uitkomst totaal anders geweest. De volgende partijen (in alfabetische volgorde) Christen Unie, D66, Groen Links, LADA, Progressief Hollands Kroon, en de Senioren Hollands Kroon hebben locatie 4 bij ’t Veld/De Weel consequent als vestigingsplaats voor dit transformatorstation afgewezen. Recent is er sprake van een ander ook zeer omstreden onderwerp. Een raadsmeerderheid heeft namelijk medewerking toegezegd aan het mogelijk maken van een motorcrossterrein (richting Winkel/Aartswoud), maar ook nu net als bij het trafostation op veel te korte afstand van de woonbebouwing. De werkgroep is van mening dat een bestuur , los van de vraag of een en ander binnen de milieunormen past, NIET zou moeten WILLEN meewerken aan een groot transformatorstation op minder dan 100 m van de dichtstbijzijnde woonkamer noch aan een crossterrein op ca. 550 m van de dichtstbijzijnde woonbebouwing. Hiermee wordt namelijk volledig voorbij gegaan aan de bewonersbelangen.

Is er geen stroom nodig, en gunnen wij anderen hun sport niet ? Ja, er is stroom nodig, en ja, wij gunnen ieder z’n/haar plezier met de sport, maar niet ten koste van een heleboel bewoners ellende. Schat zelf eens in hoe ver 100 m (trafostation) en 550 meter van uw eigen erf ligt, en bedenk dan dat op die afstand een trafostation of motorcrossterrein gerealiseerd zou worden. Dat krijgt u een idee waar de betreffende bewoners mee worden opgezadeld. Ten aanzien van het transformatorstation er zijn alternatieve minder schadelijke locaties voorhanden met minder woonbebouwing, en op grotere afstand. Hierdoor worden er veel minder mensen gedupeerd.

Ten aanzien van de motorcrosssport is bekend hoe ver motorcross geluiden dragen, en dat dit niet in de directe omgeving van woonbebouwing past. Het feit dat men al 30 jaar op zoek is naar een locatie spreekt voor zich. De gemeente Den Helder heeft helaas de tijdelijke motorcrossvestiging nabij het vliegveld “de Kooy” niet verlengd, en weigert medewerking te verlenen aan een permanent motorcrossterrein. Het mag duidelijk zijn dat de keuzes die bestuurders maken ten aanzien van het woon- en leefklimaat verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Bij elk raadsbesluit een kwestie van “koppen” tellen of een besluit/vergunning het wel/niet haalt. Daarom is het ook zo belangrijk om te gaan stemmen. Het is belangrijk dat de bewoners NU keuzes maken, en daarom is het NU van belang om niet te klagen maar te gaan stemmen of iemand te machtigen wanneer u zelf niet in de gelegenheid bent. Zie voor het machtigen van een ander de achterkant van het stembiljet. U kunt in ieder stembureau in de gemeente Hollands Kroon uw stem uitbrengen, dus hoe gemakkelijk kan het zijn.

Afsluitend: Veel bewoners vragen zich af waarom er zo vastgehouden wordt aan een transformatorstation bij ’t Veld/De Weel. Veel complot theorieën doen de ronde. Wat wel vaststaat, is dat locatie 4 strijdig is met de adviezen van het Arcadis rapport (hetgeen door TenneT/Liander wordt bevestigd), en de rapporten van prof. dr. R. in ’t Veld en Reitsma.

Daarom, ga woensdag 19 maart naar de stembus, dat is wat u kunt doen, doe het dan ook, en ga er voor !!!

Met vriendelijke groeten,

Gerry Klippel-Tack,

secr. werkgroep Houd de dorpen groen