IMG 2957 640x480

Op zaterdag 22 februari is de Partij van de Arbeid Hollands Kroon langs de deuren geweest in Den Oever.

Een grote groep vrijwilligers, waaronder Tweede Kamerlid Jan Vos, ging in Den Oever langs de deuren om aan bewoners te vragen hoe het dorp hun bevalt.

De bewoners reageerden zeer positief dat de PvdA langs kwam om te vragen wat er speelde in hun dorp en wat er verbeterd kan worden.

De meeste bewoners in Den Oever hopen dat ze lang zelfstandig in Den Oever kunnen blijven wonen, met zorg en ondersteuning op maat. De PvdA vindt dit van groot belang en zet dan ook in op zorg in de buurt dat toegankelijk is’ zegt Wieringer Elbert Volkers van PvdA Hollands Kroon. Elbert Volkers is ook blij om te horen dat de bewoners van Den Oever tevreden over de rustige woonomgeving en dat ze het landschap van Wieringer zeer waarderen, dit is namelijk één van de grote punten waar Elbert zich hard voor maakt. ‘De bewoners vinden de veiligheid en de gezellige buurt grote pluspunten’ vervolgt PvdA woordvoerder Paul Medema. ‘De bewoners zijn minder te spreken over de staat van het openbaar groen, dit wordt volgens de bewoners zeer matig onderhouden. Ook de vermindering van het aantal winkels in Den Oever wordt als een minpunt ervaren. De PvdA heeft de inwoners ook de vraag gesteld of ze van plan zijn om op 19 maart te gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen, de meeste bewoners zijn van plan om te gaan stemmen.

De gegevens die voortkomen uit deze gesprekken worden verwerkt en binnenkort verspreid in de buurt. De lokale politici van de PvdA nemen de resultaten mee in de gemeenteraad en/of in het lokale ombudsteam.