PeWi2222aa BorderMaker

De gemeenteraadsverkiezingen staan binnenkort weer op de agenda. De verkiezingscampagnes zijn vol op stoom.

Voormalig secretaris van de Dorpsraad in Nieuwe Niedorp, Hans Stammes en ondertekende (Peter Wittekoek) van PeWi's Nieuwspagina hebben de handen ineengeslagen en een aantal leuke vraagstukken bedacht, om voor te leggen aan de verschillende politieke partijen in deze verkiezingstijd.

De afgelopen tijd was er wekelijks een vraagstuk te lezen met de antwoorden van de politieke partijen op deze plek.

Nu de 21e maart begint te naderen zijn de Politieke Partijen dit keer zelf aan zet en komen ze met onderwerpen die nog wat extra aandacht kunnen gebruiken of helemaal nog niet aan bod zijn geweest.

Dagelijks zal er een andere partij een (vergeten) onderwerp onder de aandacht brengen op deze Nieuwspagina

 

Hoe denkt Onafhankelijk Hollands Kroon hierover?

Als inwoner van Barsingerhorn hebben we te maken met onveilige fietspaden voor de schoolgaande jeugd. De Heerenweg wordt door veel inwoners gezien als onveilig. Aangezien het een ontsluitingsweg is zijn maatregelen om dit te verbeteren bijna onuitvoerbaar.

Ik heb in het verleden gepleit voor een fietspad op het voormalige tracé van de tramlijn Schagen naar Wognum. Dit fietspad zou goed kunnen dienen als veilige route voor zowel de schooljeugd op de fiets naar Schagen en tevens een recreatief doel kunnen dienen.

Mede gezien de plannen van de Provincie om het fietsnet uit te breiden in de Noordkop is het idee om dit weer op de agenda te zetten tijdens de behandeling van een recreatienota.

Veiligheid voor de schoolgaande jeugd staat wat Onafhankelijk Hollands Kroon betreft hoog op de politieke agenda.

Hans Geel

 

Bekijk ook

Vraagstuk 1

Vraagstuk 2

Vraagstuk 3

Vraagstuk 4

Vraagstuk 5

Vraagstuk 6

Vraagstuk 7