PeWi2222aa BorderMaker

De gemeenteraadsverkiezingen staan binnenkort weer op de agenda. De verkiezingscampagnes zijn vol op stoom.

Voormalig secretaris van de Dorpsraad in Nieuwe Niedorp, Hans Stammes en ondertekende (Peter Wittekoek) van PeWi's Nieuwspagina hebben de handen ineengeslagen en een aantal leuke vraagstukken bedacht, om voor te leggen aan de verschillende politieke partijen in deze verkiezingstijd.

De afgelopen tijd was er wekelijks een vraagstuk te lezen met de antwoorden van de politieke partijen op deze plek.

Nu de 21e maart begint te naderen zijn de Politieke Partijen dit keer zelf aan zet en komen ze met onderwerpen die nog wat extra aandacht kunnen gebruiken of helemaal nog niet aan bod zijn geweest.

Dagelijks zal er een andere partij een (vergeten) onderwerp onder de aandacht brengen op deze Nieuwspagina

 

Hoe denkt de PvdA hierover?

Mijn vraag zou zijn: Hoe denkt u inwoners meer te betrekken? Wij gaan iedere maand een wijk/dorp in om in gesprek te gaan met inwoners. Op bovenstaande vraag horen we heel vaak: “Daar hebben we jullie toch voor!”. Wij zouden het fantastisch vinden als meer mensen actief zouden worden en ‘kleur bekennen’.

Voor de PvdA betekent ‘mee kunnen doen aan de samenleving’ ook dat we inwoners die dat willen zoveel mogelijk betrekken bij besluitvorming. Dat begint met op tijd informeren. Wij vinden dat iedereen recht heeft op een mooie toekomst, sociaal en rechtvaardig. Met de vrijheid om te zijn wie je bent, ruimte voor wie wil en waardigheid voor wie niet kan. Bestaanszekerheid!

Welzijn en geluk hangen in grote mate af van werkgelegenheid, bescherming van leefmilieu, gezondheid, zorg, betaalbaar wonen, ontplooiing en onderwijs. Dat geldt ook voor voormalig Niedorp.

Het is onze verplichting aan toekomstige generaties om ons daarvoor in te zetten; met respect voor het oude land, de karakteristieke dorpen en historische waarden. Dat vraagt om duurzaam beleid en betrouwbare, kundige bestuurders; betrokken raadsleden die hun verantwoordelijkheid durven nemen – ook in moeilijke tijden en bij lastige kwesties.

De kandidaten van de PvdA!

Sylvia Buczynski

Bekijk ook

Vraagstuk 1

Vraagstuk 2

Vraagstuk 3

Vraagstuk 4

Vraagstuk 5

Vraagstuk 6

Vraagstuk 7