KENN5444 bewerkt bewerktaaa BorderMaker

Na een moment van bezinning is SHK -Senioren Hollands Kroon, de verkiezingscampagne opgestart.

Ze heeft er zin in. Er is in de gemeente veel werk te doen aldus lijsttrekker Jip Pancras. “Denk maar eens aan het onderwerp wonen. Wij blijven ons er sterk voor maken dat inwoners die graag in hun eigen kern willen wonen, ook de mogelijkheid krijgen om daar te wonen. Dat betekent dus ook in de kleine kernen bouwen.

Op 8 maart organiseren wij daar een inloopavond over in de Cultuurschuur. Mary van Gent, wethouder met het Sociaal Domein in haar portefeuille, voegt daar nog aan toe dat de gemeente veel moeite doet voor mensen die het moeilijk vinden zelfstandig te wonen. Ze wijst hierbij op o.a. het Thuishuis in Winkel en op het project Kamers met Kansen.

KENN5444 bewerkt bewerkt BorderMaker

Een ander punt wat nog niet veel in de publiciteit is geweest, maar het wel verdient, is de combinatie onderwijs en werkgelegenheid. Het is van belang voor een vergrijzende gemeente om de jongeren vast te houden. In relatie hiermee is het een goede zaak om MBO en HBO-beroepsopleidingen in de regio aan te bieden die aansluiten bij de vacatures die er in Hollands Kroon zijn.

Het Clusius College speelt hier momenteel al op in Ook wordt er op dit moment hard getrokken om het openbaar vervoer in de gemeente te behouden.

Op 21 februari kan ieder daar over mee praten tijdens een inloopavond in Bloemenlust in Breezand.

Foto's: Ingezonden