IMG 0435 640x480-BorderMaker

Discussiebijeenkomsten in Hollands Kroon over profielschets nieuwe burgemeester.

De burgerbeweging Onafhankelijke Betrokken Burgers organiseert de komende weken enkele discussiebijeenkomsten waarin de inwoners zal worden gevraagd een profielschets te maken voor de nieuwe burgemeester in Hollands Kroon. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De uitdaging is dat de inwoners van de gemeente gaan aangeven wat we gaan verwachten van de nieuwe burgemeester.

Alhoewel er kabinetsplannen zijn voor een gekozen burgemeester, is het op dit moment nog niet zover. De sollicitatie- en aanstellingsprocedure is vooralsnog een geheime procedure binnen de gemeenteraad. De opstelling van de profielschets kan echter gewoon een openbare aangelegenheid zijn; sterker nog, de politieke partijen kunnen hun verkiezingscampagne aantrekkelijker maken door daarin ook het profiel van de nieuwe burgemeester te betrekken en daarin de stem van de inwoners te laten doorklinken. De uitkomsten van de discussieavonden kunnen de politiek daarbij helpen.

Het is van belang om de huidige stand van zaken in de gemeente (de plussen en de minnen) als startpunt te betrekken bij de opstelling van de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Ook hierover zal tijdens de bijeenkomsten de mening van de inwoners worden gevraagd.

De eerste bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 6 februari in de Roode Eenhoorn, Dorpsstraat 173 te Nieuwe Niedorp. Aanvang: 19.30 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. De tweede bijeenkomst is in voorbereiding. Daarover volgt nog nader bericht.

Belangstellenden die onverhoopt verhinderd zijn om te komen, kunnen ook via Twitter (@OBBGROEP2018) of mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) aangeven welke eigenschappen de nieuwe burgemeester dient te bezitten.

Onafhankelijke Betrokken Burgers

Anneke Blom

Wim Hermans

Rob Ravensteijn

Wim Sepers

Tjeerd van Weering