GroenLinks

Kom jij ook naar ons politieke café over nieuwe woonvormen in de Noordkop op zondag 21 januari? Het café wordt georganiseerd door de GroenLinks-afdelingen Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel. Iedereen is van harte welkom! De zaal gaat open om 14.45 uur. Het programma duurt van 15.00 tot 17.00 uur en wordt afgesloten met een hapje en drankje. Dagvoorzitter is André Bijlsma, afdelingsvoorzitter van GroenLinks Schagen.

PLAATS: Het Ideeëntheater / NanCuna, Kreil 6, 1768 BT Barsingerhorn (www.nancuna.nl). Kun je er toch niet bij zijn? Volg het politieke café dan via livestream op de Facebookpagina van Het Ideeëntheater.

SPREKERS: Peter van Zutphen, mede-initiatiefnemer van woongemeenschap Nieuw Bouwlust in Anna Paulowna (www.nieuwbouwlust.nl/) & Eline van de Veen van adviesbureau Zin in Buiten, samen innoveren voor een levend landschap (www.zininbuiten.eu, @elinevandeveen).

THEMA: Nieuwe woonvormen in de Noordkop. Nieuwe woonvormen ontstaan vaak vanuit eigen initiatief. GroenLinks wil dat de gemeente hieraan in haar beleid en uitvoeringsmogelijkheden ruimte en ondersteuning geeft. Het kan anders, het moet anders, ook in de Noordkop. Peter van Zutphen en Eline van de Veen gaan uitgebreid in op het thema. Om je een idee te geven wat er zoal aan bod komt:

- Waarom ontstaat de behoefte aan nieuwe woonvormen?

- Wat zijn de trends en ontwikkelingen?

- Wat is de maatschappelijke betekenis van kleinschalige initiatieven? Hoe is het beleid van overheden in deze?

- Voorbeelden uit de praktijk.

- Hoe betrek je de omgeving bij je woonvorm en creëer je levendigheid?

- Perspectieven en randvoorwaarden voor het stimuleren van dit soort initiatieven.

Tussentijds is er uiteraard veel ruimte voor vragen en discussie. Het belooft weer een inspirerende middag te worden waarin we zeker aan het denken zullen worden gezet over de vraag hoe jij het liefst wilt wonen.

MUZIEK: Het Barsingerhornse duo LudoRona - Herman Koopman (accordeon en zang) en Greetje van Roon (gitaar en zang) - zal gepassioneerde luistermuziek ten gehore brengen, met uit het leven gegrepen liederen. Zowel Nederlandstalige muziek als zigeunermuziek en Zuid-Amerikaanse muziek.