IMG 3669 BorderMaker

Van A naar B zonder OV, onder deze titel organiseerde VVD Hollands Kroon een politiek café in het Stamineeke aan het kerkplein in Hippolytushoef.

De avond werd gepresenteerd door kandidaatsraadsleden Lars Ruiter en Petra Borst, die bij aanvang het programma met de aanwezigen, van 17 tot 70+ en van Breezand tot Nieuwe Niedorp, doornamen.

Provinciaal Statenlid voor de VVD, Hanneke Kamer van Hoegee kreeg als eerste het woord om de kijk van de VVD-fractie in de provincie naar voren te brengen. Duidelijk werd dat, vooral het busvervoer in de kop van Noord-Holland, niet erg rendabel is en dat de oplossing gezocht moet worden in knooppunten waar bushaltes komen, (snel)fietspaden, deelauto’s en buurtbussen.

Waarna aan de hand van prikkelende stellingen een levendige discussie ontstond bij de stelling dat er naar nieuwe oplossingen moet worden gezocht, gaf de heer Piet Heneweer een korte presentatie met zijn oplossing voor de ov-problemen, hij had Eric van Ditmarsch meegenomen die iArta introduceerde waarmee de door de heer Heneweer gepresenteerde oplossing via een App heel goed de vernieuwing kan zijn die de bus problemen in de kop van Noord-Holland op lost.

Bij de stelling, het word tijd voor schoolbus 2,0, kwam toch wel naar voren dat een deel van de aanwezigen vond dat de scholen voor goed onderwijs moeten zorgen en het niet nodig moet zijn dat een school, zoals Wiringherlanth, zelf het initiatief moet nemen om haar leerlingen naar school te halen met een bus.

De geslaagde avond werd afgesloten met een drankje, waarbij de discussie een vervolg kreeg aan de bar.

Foto's: Ingezonden

IMG 3668 BorderMaker