pol

Gelukkig, we gaan weer richting de zomer. De dagen worden langer, de temperatuur stijgt en met een lekker zonnetje erbij is het ideaal om in de tuin te zitten of te werken.

Vaak blijft een deur of een raam open staan. En dat is juist de situatie waar een inbreker gebruik van maakt.

Snel naar binnen, waardevolle spullen weghalen en zonder opgemerkt te worden weer naar buiten. De meeste woninginbraken worden gepleegd door gelegenheidsdieven die alert zijn op openstaande of slecht sluitende ramen of deuren. In de zomermaanden slaan ze stilletjes hun slag wanneer u even in de tuin, op straat of bij de buren bent. Veel mensen denken er niet aan om dan deuren en ramen te sluiten. De impact van een woninginbraak is groot. Naast de materiele schade tast een inbraak het gevoel van veiligheid aan. Reden genoeg voor de politie om hier extra aandacht aan te besteden. Politiepatrouilles surveilleren op plaatsen waar vaker wordt ingebroken. Ook wordt na een woninginbraak standaard een sporen- en buurtonderzoek ingesteld en worden bekende (potentiele) daders extra in de gaten gehouden. Maar u kunt ook zelf veel doen.

Prevetietips

• Sluit ramen en deuren goed af.

• Vergeet niet uw schuur af te sluiten. Ook uw gereedschap en (brom)fiets zijn interessant voor dieven.

• Laat geen kostbaarheden in het zicht liggen.

• Laat geen sleutels aan binnenzijde van sloten zitten.

• Leg geen sleutels in bloempotten of onder een mat. Dieven kennen al deze ‘geheime’ opbergplaatsen.

Voor meer tips kijkt u op de website van het Politiekeurmerk Veilig wonen www.politiekeurmerk.nl

Ziet u iets verdachts, bel dan direct met de politie. Dit kan op nummer 0900-8844. Ziet u een inbreker aan het werk? Bel dan meteen met het alarmnummer 112.