pol

De vakantie staat voor de deur en veel mensen vertrekken voor een (korte) vakantie. Traditioneel wordt in deze periode meer ingebroken. Zorg dat het u niet overkomt en neem maatregelen. Zorg voor verlichting in en om uw huis en informeer uw buren.

Caravan of camper inladen

Wijkagent Peter Hoffer uit Hoorn zegt daarover het volgende; ‘We zien vaak dat vakantiegangers een paar dagen voor vertrek hun camper of caravan al voor de deur zetten. Handig met inladen. Maar ook handig voor potentiele inbrekers. Die weten dan precies welke mensen er op vakantie gaan. Ondanks dat het lastig is; probeer de caravan of camper niet op de oprit of voor de deur te zetten. Is er geen andere optie? Probeer dan de tijd zo kort mogelijk te houden. Op deze manier vallen de vakantieplannen zo min mogelijk op.

Voorkom een inbraak

Niemand wil na een welverdiende vakantie thuiskomen en dan een grote ravage in huis aantreffen, aldus Hoffer. Met een aantal goede voorzorgen kan u de kans op woninginbraak sterk verkleinen, zegt de wijkagent. Wie z’n huis veilig achterlaat, gaat ontspannen op vakantie. Het kost misschien iets extra, maar als daarmee een inbraak wordt voorkomen, bespaart het nog veel meer tijd, ergernis en geld.

Meer informatie