Loep 824x675

Perry is ook deze keer in zijn archief gedoken en heeft een foto gevonden , waar hij nog wat vragen over heeft.

In dit tweewekelijks item op de Nieuwspagina wordt aandacht besteed een de stamboom die Perry Boogaart aan het maken is over de inwoners van de voormalige gemeente Niedorp tussen ongeveer 1800 en 1950. Hij zoekt hierbij in de meest gangbare archieven naar geboorte- huwelijks- en overlijdensaktes maar hij zoekt ook in vroegere kranten- en familieberichten die in plaatselijke dag en weekbladen hebben gestaan. De stamboom is ondertussen meer dan 10.000 personen groot maar kan voorlopig nog wel even vooruit maar soms zijn er vragen die niet op te lossen zijn en waar Perry de hulp van u voor nodig heeft. Naast het antwoord op de tweewekelijkse vraag komt Perry ook graag in het bezit van portretten, familiefoto', schoolfoto's, en alle andere interessante weetjes van onze voorouders in deze gemeente. Wanneer u die beschikbaar wilt stellen kan hij ze scannen en dan heeft u ze binnen een paar dagen weer terug.

 

Na de eerste vraag van twee weken geleden is er één serieuze tip binnen gekomen. De tipgever is er vrij stellig van overtuigd dat het om een oom en tante van hem gaat maar ondanks veelvuldig proberen te bellen is er geen contact gelegd met mogelijke nazaten van het echtpaar die op de foto stonden afgebeeld. We blijven het proberen en laten het natuurlijk weten wanneer we meer resultaat hebben.

Vraag 2:

De vraag van deze week gaat over een kranten- of tijdschriftknipsel . Op de achterzijde staat dat het afkomstig is uit "de Stad Amsterdam" en als datum is aangegeven 15-7-1928. Op de voorzijde staat een stukje tekst; "De boerderij Casua Lita van de heer H Breebaart Jz. aan de Middenweg in den Groetpolder werd ook bezocht. Wij kiekten het gezelschap tussen de korenaren". Het gaat hier natuurlijk over het agrarisch bedrijf van de familie Breebaart die al sinds meer dan honderd jaar in de Groetpolder is gevestigd maar wie weet wie de personen op de foto zijn en voor welke gelegenheid ze zijn gefotografeerd.

Breebaart 1024x768

Wie lost het raadsel op?

Informatie mag worden verzonden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.