Loep 824x675

Vanaf deze week gaan wij starten met een nieuw item op deze Nieuwspagina.

In dit tweewekelijks item op de Nieuwspagina wordt aandacht besteed een de stamboom die Perry Boogaart aan het maken is over de inwoners van de voormalige gemeente Niedorp tussen ongeveer 1800 en 1950. Hij zoekt hierbij in de meest gangbare archieven naar geboorte- huwelijks- en overlijdensaktes maar hij zoekt ook in vroegere kranten- en familieberichten die in plaatselijke dag en weekbladen hebben gestaan. De stamboom is ondertussen meer dan 10.000 personen groot maar kan voorlopig nog wel even vooruit maar soms zijn er vragen die niet op te lossen zijn en waar Perry de hulp van u voor nodig heeft. Naast het antwoord op de tweewekelijkse vraag komt Perry ook graag in het bezit van portretten, familiefoto', schoolfoto's, en alle andere interessante weetjes van onze voorouders in deze gemeente. Wanneer u die beschikbaar wilt stellen kan hij ze scannen en dan heeft u ze binnen een paar dagen weer terug.

Pewis pagina vraag 1 Moldovan 2

Vraag 1:

Onlangs vond Perry in een kringloopwinkel in Alkmaar een keurig ingelijste foto welke gemaakt en ingelijst is door Arpad Moldovan die fotograaf in Nieuwe Niedorp was. Op de foto staat een stel die poseert voor hun huwelijksfoto. Op de passe-partout in de lijst staat geschreven Moldovan 1937 en geeft dus aan wanneer de foto gemaakt is. Perry zou graag te weten komen wie het echtpaar is en wanneer hij daar achter kan komen wil hij de foto graag aan de nazaten overhandigen.

Pewis pagina vraag 1 Moldovan 4 640x480

Wie lost het raadsel op?

Informatie mag worden verzonden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.