IMG 0514aa BorderMaker

Westfriesland Muziek Festival

Afgelopen week zijn we bij het Westfriesland muziek festival geweest in Zuid-Scharwoude. Daar waren onder andere ook: Alkmaar Brass uit Alkmaar, Fanfare Accordando uit Spierdijk, Sursum Corda uit Andijk, DSV uit Warmenhuizen en TAVENU uit Opperdoes.

Wij openden ons optreden met Marche de l’eso van Alain Crepin, daarna gingen we door met Sa Musica van Jacob de Haan. Daarin hadden we als verrassing een zangrepertoire. Erg leuk om te doen. We deden daarna Enchanted van Eiji Suzuki. En sloten af met Joyful Saxophones van Wim Laseroms. Met daarbij de solo’s voor Wilma Beers, Sandra Ypma, Marieke Beers en Christiaan Koorn. Jullie deden het top!!

Ook vond de jury dit, zij hadden dit als juryrapport: Er waren 2 orkesten die erboven uit staken. Het te bejureren stuk was van beide erg goed, dus ik heb gekeken naar het totaalprogramma en daar was Alkmaar Brass net iets beter. Alkmaar Brass won dus de dagprijs. De aanmoedigingsprijs of te wel de beste runner up gaan naar Winkel en de rest van de orkesten is 2de. Het scheelde dus niet veel of we hadden de dag prijs!!

Ook heb ik nog nieuws:

We hebben een nieuw lid bij onze vereniging, Yanniek Westhoff. Zij heeft al 5 jaar klarinetles en zocht nu een orkest om bij te spelen, dit zijn wij geworden. Van harte welkom!! Ook komt Trudi van der Haar mee spelen in het grote orkest. Daardoor is de klarinet sectie aardig compleet. In het bestuur was het al Jaap met z’n harem, maar in het orkest nu ook wel!! We zijn er natuurlijk super blij mee. Maar natuurlijk kunnen we nog wat instrumenten gebruiken om het orkest nog completer te maken. Dit zijn bijvoorbeeld koperblazers en een vaste drummer.

Dus ben je benieuwd, kom dan gerust langs op onze repetitieavond, dinsdag. Toetti repeteert van 18.45 tot 19.30 uur, zij staan onder leiding van Wilma Beers. Het grote orkerst repeteert van 19.25 tot 21.45 uur. Zij staan onder leiding van Astrid Gorter. Dit alles gebeurd in de zaal van Café Beentjes. Voor meer informatie, kijk op de site www.winkelsharmonie.nl / op de facebookpagina van ons of mail naar onze voorzitter Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..