IMG 0514aa BorderMaker

Den Das / West-Friesland Festival

Alweer twee weken geleden was het Den Das in Tuitjehorn. We hebben genoten. Heerlijk gespeeld en echt trots op alle leden. We zijn nu nog even alle puntjes op de i aan het zetten voor het West- Friesland Festival in Zuid-Scharwoude in de Binding. Wij zijn 4 november aan de beurt. Het hele weekend strijden fanfare en harmonie orkesten om de dagprijs en de West-Friesland Bokaal.

Zaterdagavond doen mee:

- Muziekvereniging Alkmaar brass uit Alkmaar

- Fanfare Accordando uit Spierdijk

- Muziekvereniging Sursum Corda uit Andijk

- Harmonie DSV uit Warmenhuizen

- Muziekvereniging TAVENU uit Opperdoes

- En natuurlijk Winkels Harmonie

U bent van uit hier van harte uitgenodigd om te komen luisteren. Het altijd erg bijzonder om iets te horen van een andere vereniging en van een fanfare. Andere geluiden, andere muziek, heel bijzonder. Het begint om 19.00 uur en is ongeveer af om 22.30 uur. Neem ook eens een kijkje op www. Wfmuziekfestival.nl allemaal leuke foto’s van alle orkersten!!Ik zie u daar!!

Toetti opende de Sparta Doe Dag

Afgelopen zaterdag was de Sparta Doe Dag in de Niedorphal. Ons leerlingenorkest Toetti was uitgenodigd om de middag te openen. Om 14.00 uur stroomden de kinderen binnen. Helaas was het niet zo druk als men gehoopt had, maar dat maakte de pret niet minder. Toetti opende hun optreden met de Infinity March, een statige opening. In de Perpetuum Mobile kwamen daarna alle instrumenten één voor één aan bod. Het derde nummer was Guantanamera. Buiten was het herfst, maar met deze muziek en de aankleding die ze erbij bedacht hadden bracht Toetti de zomer in de Niedorphal. Tenslotte speelde Toetti The Farmhouse Rock. Op dit nummer was een leuk dansje bedacht dat werd voor gedaan voor Emma en Loes. Alle kinderen, de Sparta-leiding en zelfs sommige ouders deden de dans perfect na en zo was het gelijk de warming-up voor de Sparta Doe Dag! Al met al een heel leuk, gezellig én sportief optreden!

Ook zijn we stiekem al begonnen met het oefenen van andere kerstmuziek stukken. Dit jaar doen we een klein optreden bij De koppeling op dinsdagavond. Daarna gaan we 1ste kerstdag in de Lucaskerk de kerkdienst begeleiden. Dit jaar doen we andere muziekstukken dan anders. Onder andere een Crazy Christmas. De eerste keer dat we die speelde hebben we meer gelachen dan dat we wat gespeeld hebben. De tweede keer en afgelopen week ging het al wat beter. Erg lachwekkend dus. We kunnen zeker lekker oefenen thuis, want met dit weer is het heerlijk om even lekker muziek te maken!!