IMG 1129 BorderMaker

Zelf muziek leren maken

Zonder muziek zou het saai zijn op de wereld. Iedereen van jong tot oud luistert naar muziek. Maar zelf muziek maken is veel leuker. Als je vrolijk bent kun je dat laten horen. Als je niet vrolijk bent kan muziek je een handje helpen. Muziek maken is leuk, een hobby waar je jarenlang plezier van kan hebben. Veel kinderen en ouders denken dat het moeilijk is om te leren. Of dat het erg duur is om muziek te leren maken. Dat is een misverstand. Iedereen kan muziek maken leren en het hoeft beslist niet duur te zijn. Lees maar verder, dan wordt dat duidelijk.

A.M.V. Een prima start

Een goed begin is het halve werk. Dit geldt zeker voor een muziekopleiding. Daarom start Winkel’s Harmonie op 19 september een cursus Algemene Muzikale vorming (AMV). De kinderen leren de beginselen van muziek maken, zoals ritme en noten lezen. De lessen worden aangeboden op 3 verschillende niveaus:

Blokfluitles Voor kinderen in groep 4, 5 of 6

Blokfluiten, noten lezen, thuis oefenen, laatste 3 lessen op een instrument uit de harmonie.

Spelen met muziek Voor kinderen in groep 3 of 4

Zingen, slagwerkinstrumenten, blokfluiten, bewegen op muziek.

Muziek voor kleuters Voor kinderen die minimaal een half jaar op de basisschool zitten.

Zingen, bewegen op muziek, slagwerkinstrumenten.

Waar en wanneer zijn de lessen?

De lessen zijn op dinsdagmiddag na schooltijd in Winkel. De lessen gaan door als er minimaal 5 kinderen mee doen.

Verder op een muziekinstrument

Tijdens de AMV-cursus kun je belangstelling krijgen voor een muziekinstrument. Bij Winkel’s Harmonie is daar mogelijkheid voor. Je krijgt een instrument van de Harmonie in bruikleen. Bovendien kun je al heel snel meespelen met ons jeugdorkest TOETTI. Kijk ook eens op de website.

Aanmelden voor 16 september via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0223-533653.